Прочитај ми чланак

Кућа НЕСТАЛЕ БЕОГРАЂАНКЕ изгорела 5 дана пошто јој се губи траг: Сви је траже

0

Детективи из Масачусетса и остале безбедносне агенције даноноћно траже несталу 39-годишњу Београђанку Ану Волш, мајку три мала дечака којој се сваки траг изгубио када је 31. децембра кренула да се укрца на авион на аеродрому Логан у Бостону.

Мистерија је добила нове димензије када је локална полиција објавила да је породична кућа у којој је живела – изгорела!

Полиција из Кохасета (Масачусетс) је тим поводом одржала конференцију за новинаре у петак како би пружила најновије информације о случају. Шеф полиције Вилијам Квигли рекао је да детективи његове агенције и неколико других, укључујући и државну полицију Масачусетса, раде „даноноћно” на случају.

„У овом тренутку ради се о истрази нестале особе“, рекао је Квигли. „Покушавамо да лоцирамо Ану и да је безбедно вратимо кући. Немамо ништа што би потврдило било шта сумњиво или криминално“, преноси nbcboston.com.

Док истражитељи трагају за Аном Волш, изгорела је кућа у којој је живела до пре неколико месеци.

Пожар је букнуо у петак у бившој кући породице Волш на Јерусалем Роаду у Кохасету. Иселили су се у априлу, наводи полиција, а полиција још истражује да ли је пожар у бившој кући повезан са нестанком.

Ватрогасци су реаговали након што су комшије пријавиле да су осетиле дим и виделе ватру. Из куће су евакуисане три одрасле особе, укључујући дадиљу и 21-месечно дете.

Нико није повређен, рекао је у петак увече шеф ватрогасне службе Џон Докреј.

„Ватра се на крају подигла чак до таванског простора и имали смо изузетне потешкоће да приступимо тавану, а када је ватра почела да излази кроз кров, морали смо да извучемо све чланове из зграде и пређемо на спољашње гашење“, рекао је Докреј.

Посебна је мистерија како је избио пожар. Докреј је рекао да је Ватрогасна канцеларија Масачусетса укључена у истрагу о узроку који наводе као сумњив.

„Требали су нам сати да угасимо велики пожар, а имали смо и много „џепова“ у кући јер се кров брзо урушио“, рекао је Докреј. „Било је тешко приступити ватреним џеповима да бисмо их угасили.

„Ана је изванредна жена“, рекао је њен пријатељ Питер Кирби. „Она је моћна шефица на послу, мајка пуна љубави, једна од најистакнутијих особа у друштву од свих које познајемо, веома смо уплашени. Много нам недостаје и само се молимо да буде безбедна.“

Београђанка је последњи пут виђена у својој кући у Кохасету око 4 ујутро у суботу 31. децембра, а њен нестанак је тек у среду 4. јануара пријавио њен муж, истог дана када је полицију звао и њен нови послодавац у Вашингтону у који је требало да допутује 31. децембра (летом у 5 ујутро).

Шефица полиције Квигли је рекла да је полицији речено од стране мужа и послодавца да је Ана планирала да се укрца на авион за Вашингтон где је ишла на пословни пут ради склапања новог посла. Полиција је установила током истраге да се она никада није укрцала у авион, али није могла да потврди медијима да ли је нестала Српкиња искористила услугу заједничке вожње од куће до аеродрома у 4 ујутро, коју је наручила.

Посебна је мистерија што је Волшева имала резервисану авионску карту за Вашингтон, где је иначе путовала једном недељно на посао, али резервисану тек 3. јануара, а не 31. децембра или 1. јануара, рекли су из полиције, мада претпостављају да је вероватно покушавала да добије ранији лет због неке ванредне ситуације на послу. Ана ради у одељку управљања имовином, а брачни пар поседује градску вилу и аутомобил у Вашингтону.

Полиција је рекла да је Анин муж потпуно кооперативан за сарадњу, као и да нису успели да прате електронски отисак на Волшовој откако је нестала. Шеф полиције је рекао да цела замеља, а не само град Кохасет, треба да обрати пажњу на овај случај. Детаљно је претражено имање Волшових и нема спорних трагова.

Полиција Кохасета је већ извршила претрес користећи своју јединицу К9 у кући и целом кварту, ништа сумњиво није нађено али кажу да настављају потрагу.

„Нама је најбитније да је лоцирамо“, каже шефица полиције. „Чак и ако се испостави да јој је био потребан само мали одмор од свега па је сама побегла. Ако је то случај, ми молимо Ану да нас позове – све што је потребно је да нам она каже да је добро.“