Прочитај ми чланак

Крим: Нека дођу „леопарди“ – завршиће као нацистички „тигрови“ и „пантери“

0

Западно оружје у комбинацији са спремношћу Украјинаца да оду у смрт приморава Русију да убрза темпо специјалне војне операције, сматра Константинов

Снабдевање Кијева западним тенковима доводи сукоб у Украјини у нови круг пакла, али ће немачки „леопарди“ завршити као нацистички „тигрови“ и „пантери“, поручио  је шеф кримског парламента Владимир Константинов.

Према његовим речима, испоруке оружја Кијеву приморавају Русију да убрза темпо специјалне операције.

„У сваком случају нисмо планирали да сукоб траје заувек, али постепено укључивање водећих земаља НАТО-а нас убрзава. Западно оружје у комбинацији са спремношћу Украјинаца да оду у смрт, постаје све већа претња по нас“, нагласио је Константинов.

Према његовим речима, ниједан „леопард“ неће зауставити Русију, већ ће ти тенкови завршити као нацистички тенкови 1943. године у Курској битци, највећој тенковској битци у историји ратовања у којој је Црвена армија победила немачке снаге. 

Немачка је раније ове седмице после више месеци премишљања обећала да ће Кијеву послати дуго тражене „леопарде“. Истог дана, из Вашингтона је поручено да ће украјинске снаге добити и америчке тенкове „абрамс“.

Москва је више пута упозоравала да опремање Украјине западним оружјем само продужава и ескалира сукоб.