Прочитај ми чланак

Кремљ демантује Џонсона: Лаж је да му је Путин претио, знамо о чему су причали

0

Портпарол Кремља Дмитриј Песков демантовао је данас тврдње бившег британског премијера Бориса Џонсона да му је председник Русије Владимир Путин претио ракетним ударом, и навео је да зна о чему су разговарали Путин и Џонсон.

„Не, то што је господин Џонсон рекао није тачно, тачније, то је лаж. И, штавише, рећи цу да је то или свесна лаж, тада је питање с којим циљем је изабрао такву верзију излагања, или је несвесна, јер он заправо није разумео о чему му је говорио председник Путин“, рекао је Песков одговарајуци на питање новинара.

Песков је казао да зна о чему се разговарали Путин и Џонсон, преносе РИА Новости.

„Знам о чему је разговарано током тог разговора и још једном званично понављам: ово је лаж. Није било претњи ракетним ударима. Говорећи о изазовима за безбедност Руске Федерације, председник Путин је напоменуо да, ако Украјина уђе у НАТО, потенцијално распоређивање НАТО или америчких пројектила на нашим границама значиће да це свака ракета стићи до Москве за неколико минута“, навео је Песков.

Џонсон је претходно изнео тврдњу да му је председник Русије Владимир Путин претио ракетним ударом током ванредног телефонског разговору уочи руског напада на Украјину у фебруару прошле године.

Џонсон је, у документарцу BBC-а који се бави Путиновим разговорима са светским лидерима, навео да му је Путин рекао да це такав ракетни удар „трајати само минут“.