Прочитај ми чланак

Косачов: Зеленски шаље хиљаде људи у сигурну смрт–денацификација неће бити довољна

0

Украјински председник Владимир Зеленски због обећања да ће његова земља постати чланица НАТО спреман је да пошаље хиљаде људи у смрт, изјавио је председник Савета федерације Русије Константин Косачов.

Он је оценио и да денацификација неће бити довољан резултат специјалне операције већ ће украјинским властима бити потребно спровести „курс елементарне човечности“.

„Председник Украјине Зеленски је изјавио да жели да покаже резултат у борбама до самита НАТО. Пазите, то је монструозно. Он жели да пошаље хиљаде људи у сигурну смрт само како би му Брисел обећао чланство у Алијанси“, написао је Косачов на Телеграму.

Косачов је казао и да сматра да ће на предстојећем самиту руководство НАТО осмислити за Украјину неки нови формат „суперпартнера“ како би они наставили да умиру ради идеје „ово је Европа“.

„Испада да денацификација као резултат специјалне операције неће бити довољна. Биће потребно да се спроведе курс елементарне човечности и достојанства које у Украјини, почев од Мајдана, мањка“, закључио је Косачов.