Прочитај ми чланак

КЛАУС ШВАБ на САМИТУ Г20 поздравља велики напредак ка остварењу ВЕЛИКОГ РЕСЕТА

0

Ово ће потрајати и свет ће изгледати другачије након што прођемо кроз овај процес транзиције – каже вођа глобалистичког чопора.

Оснивач Светског економског форума (СЕФ) Клаус Шваб похвалио је агенду Великог Ресета која чини „дубоко системско и структурно реструктурирање нашег света“.

FOTO: Youtube

„Ако погледамо све изазове, можемо говорити о вишеструким кризама, економским, политичким, друштвеним, еколошким и институционалним кризама“, рекао је Шваб светским лидерима у уторак на догађају Б20 на Балију, у склопу самита Г20.

Али заправо, оно са чиме се морамо суочити је дубоко системско и структурно реструктурирање нашег света. А ово ће потрајати и свет ће изгледати другачије након што прођемо кроз овај процес транзиције. . Изјавио је глобалистички вођа.

Шваб је објаснио да се „покретачка снага“ ове „трансформације“ креће у „мултиполарни свет“, што је еуфемизам за пад Сједињених Држава и Запада.

„Политички, покретачка снага за ову трансформацију је, наравно, политичка транзиција у мултиполарни свет, који има тенденцију да наш свет учини много фрагментиранијим“, рекао је он. „Из тог разлога, догађаји попут овог, Г20 и тако даље, су веома важни конектори за одмотавање превелике сегментације…“

Шваб се у прошлости хвалио како је СЕФ „продирао у кабинете“ светских влада и степеном утицаја који има на медије, невладине организације и академску заједницу.

„Имамо стална партнерства са многим владама широм света“, рекао је Клаус Шваб. „Онда, наравно, имамо невладине организације, имамо синдикате, имамо све те различите делове, медије, наравно и веома важне стручњаке и научнике и академску заједницу… верске вође, друштвене предузетнике…”

Део СЕФ-овог плана за стварање новог света је увођење универзалног „дигиталног здравственог сертификата“ који би био везан за биометријске и финансијске податке појединца, о чему се разговарало на самиту Г20.

Ово долази када се глобалне банке и финансијске институције удружују како би покренуле пилот програм дигиталног долара који ће им омогућити да лако прате и контролишу валуте у сврху успостављања система друштвених кредитних бодова у кинеском стилу.