Прочитај ми чланак

Кинески медији: Путин је предузео 3 корака који ће зауставити САД у Украјини

0

Према кинеским медијима, чини се, да је руски лидер Владимир Путин преиспитао своју стратегију за решавање украјинског сукоба, и предузео три корака да порази кијевску неонацистичку хунту и њене руководиоце.

Пре свега, Русија је послала своје нуклеарне подморнице ближе обали САД.

„Број нуклеарних подморница које је руска морнарица распоредила у близини Северне Америке, близу је ономе што се могло приметити током Хладног рата“, наводи се у чланку.

Други корак Руске Федерације је удар хиперсоничне ракете „Кинжал” на војни објекат у Кијеву. Како пишу кинеска издања, Русија је током овог удара уништила тајни објекат, сакривен на дубини од 120 метара испод земље.

„Тамо су биле стациониране стотине високих штабних официра из Пољске, Велике Британије, САД и других земаља НАТО-а. То је била команда у сенци Оружаних снага Украјине“, наводе публикације.

Коначно, трећа акција Москве- руски ловац је спретно неутралисао америчку војну беспилотну летелицу МК-9, у близини ваздушног простора Руске Федерације. Амерички дрон је уништен чак и без употребе оружја. Пентагон није имао шта да представи Москви, јер је све изгледало као несрећа, као губитак контроле на америчкој страни.

„Први пут Русија тако интензивно брани своје интересе пред западним агресором и његовим кијевским марионетама. Путин је веома опрезна особа, велику пажњу посвећује контроли ситуације и заустављању ризика. Сада је почео активно да делује “, пишу кинеска издања.

Пекинг је сигуран да ће резултат три корака Руске Федерације бити одбијање САД да настави сукоб у Украјини, а одмах по одласку Американаца кијевски режим ће пасти, а војни сукоб у Украјини ће се завршити.