Прочитај ми чланак

КИНЕСКИ АНАЛИТИЧАРИ Ако Руси употребе нуклеарно оружје, САД се неће мешати због…

0

Руски политичар Дмитриј Медведев дао је неочекивану изјаву у вези са руским нуклеарним оружјем и интересима САД у Украјини.

Његове речи су довеле Вашингтон у незгодан положај. Ово пише кинеско издање Соху.

Према речима аналитичара из медија Соху, заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев оштро је критиковао САД, које су, заједно са другим земљама колективног Запада, шириле лажне изјаве о наводним плановима Русије да употреби нуклеарно оружје у Украјини.

Коментаришући антируску пропаганду, Медведев је скренуо пажњу на то да се САД никада неће истински залагати за кијевски режим, јер Украјина за њих није ништа друго до геополитички пројекат.

„Једна изјава Медведева довела је САД у незгодну позицију. Он је отворено рекао да је сва западна помоћ Украјини само посао за Запад“, наводи се у чланку.

Изостанак одговора из Америке био је прилично неочекиван за светску заједницу, пише Соху. Посебно имајући у виду чињеницу да је Дмитриј Медведев у својој изјави отворено рекао: Русија има право да користи нуклеарно оружје да заштити свој народ и државу.

„Наравно, Медведев је рекао истину: чак и ако Москва употреби атомско оружје против украјинских милитаната који представљају директну претњу Русима, Сједињене Државе се неће мешати у нуклеарни рат против Русије.

Руска страна је добро свесна да се САД увек придржавају принципа „Америка на првом месту“. Вашингтон нема храбрости да да значајан одговор“, наводи се у чланку.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!