Прочитај ми чланак

Кина забранила феминизиране мушкарце на ТВ, а деци ограничила приступ игрицама

0

Председник Народне републике Кине Си Ђинпинг званично је забранио да се на телевизији приказују исфеминизирани и превише дотерани мушкарци.

Председник Си је издао наређење телевизијским кућама да престану да промовишу вулгарне интернет звезде, а којем је претходила најава Комунистичке партије да је нацији потребна строжа контрола над пословањем и друштвом, као и јачање јавног морала.

Како јавља Дејли Мејл, Партија је и малолетницима ограничила приступ игрицама на три сата недељно, те настоји да обесхрабри све што би могло да буде претерано придавање пажње славним личностима.

“Медији морају одлучно да стану на крај ‘феминизираним мушкарцима’ и другим абнормалним естетикама”, гласила је порука Партије.

Ова одлука резултат је забринутости кинеских власти, јер су на бројне домаће поп-звезде утицали трендови из Јужне Кореје и Јапана, а према којима су мушкарци много феминизиранији.

Осим тога, медији би требало и да престану да промовишу ‘вулгарне интернет звезде’ и дивљење богатству и слави, сматра Партија, а више би требало да буде промовисана традиционална кинеска култура.

Осим што је интернет платформа Wеибо прошле недеље угасила хиљаде рачуна клубова обожаватеља и вести из забаве, популарна глумица Жао Веи је без објашњења нестала са свих стреаминг платформи, те је њено име уклоњено из филмова и ТВ програма.