Прочитај ми чланак

КИНА се поново затвара због ковида упркос најбруталнијим мерама и тортури грађана

0

Шангај и Пекинг наводно имају све већи број случајева короне и у Шангају је прошле седмице најављено затварање биоскопа и других објеката за забаву а све то упркос присилној вакцинацији и најоштријим мерама борбе против ковид-а.

Кинески градови увели су нова ограничења путовања уочи конгреса Комунистичке партије у Пекингу следеће недеље, након што се број заражених ковидом 19 утростручио током једнонедељног одмора, преноси АП.

Најновије затварање најављено је данас у граду Фењанг у северној провинцији Шанси, а у региону Унутрашње Монголије саопштено је да ће од сутра бити забрањен улазак у град Хохот путницима и возилима који долазе са стране, јер бележе неколико стотина нових случајева заражених дневно, јавила је кинеска државна телевизија.

Шангај и Пекинг имају све већи број случајева и у Шангају је прошле седмице најављено затварање биоскопа и других објеката за забаву, јавља АП.

Број путовања је био смањен током Дана државности који је почео 1. октобра, пошто су власти позвале грађане да не напуштају своје градове, али је број нових случајева и даље утростручен.

Како наводи АП, у Кини је дневни број оболелих био 600, а последњих дана попео се на 1800.