Прочитај ми чланак

Кијев: Чврсто смо затворили врата прегоровима са Москвом и нећемо их отварати

0

Кијев је чврсто затворио врата преговорима са Москвом и не планира да их отвара, изјавио је секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов телевизији „Рада“.

„Не само да смо затворили врата, ми не планирамо ни да их отворимо, она су веома чврсто затворена. Знате да постоји одлука Савета за националну безбедност и одбрану Украјине тим поводом – да са председником Русије Владимиром Путином не планирамо никакве преговоре“, рекао је он.

Према речима Данилова, мишљење других земаља на тему преговора се објашњава тиме што они штите сопствене интересе и остварују одређене процесе за своје потребе.

Претходно је специјални представник Кине за Евроазију Ли Хуи, након европске турнеје чији је циљ био решавање украјинске кризе, казао да се тренутно стране у украјинском сукобу суочавају са потешкоћама да седну за преговарачки сто, али да је исто тако потребно да неко иступи напред и постигне консензус.

Он је нагласио и да се Украјина, Русија, као и многе европске земље, надају да ће се украјинска криза решити мирним путем, док је за Кину рекао да је спремна да створи услове за одржавање преговора.