Прочитај ми чланак

Кијев ћемо заузети, ослобађамо Донбас; Све ћемо узети као Беч, Берлин, Будимпешту

0

Димитриј Рогозин, бивши први човек "Роскосмоса", недавно се вратио из Донбаса где је обилазио прву линију фронта. Он је гостујући у емисији код Владимира Соловјева поново шокирао Запад својом изјавом за коју су се "закачили" украјински медији, пољски, али и белоруска опозиција.

„Када кажемо денацификација, шта мислимо? Да се ​​поносите чињеницом да су дневно убијали 300 украјинских војних обвезника, или 1.000 дневно? Ово је борба, ово је рат. У ствари, нико више не брине једни за друге. Бар Доњецк, Луганск неће никога сажалити. Они су изузетно озбиљни. И тако ће ићи до краја. Како ће се све ово завршити. Заиста сам дубоко уверен да ћемо Кијев заузети, а не ослободити га. Ослобађамо Донбас. Све остало ћемо узети, као што смо узели Беч, Берлин, Будимпешту. Јер ми то физички не можемо да препустимо нашој деци, нашим унуцима. Ако станемо, онда ћемо на нашим западним границама имати колосалан потенцијал напумпан мржњом и оружјем, што доводи у питање саму чињеницу нашег постојања. Дакле, или ми или они.

И ја сам мислио да је идеја руско-украјинског рата сулуда. Насмејао сам се и рекао пријатељима који су о томе причали да су идиоти. Сада могу да кажем да ако смо се већ укључили у ову борбу, морамо ићи до краја. Дакле, говорим о Кијеву, у коме сам својевремено живео, још када сам био у првом разреду, добро познајем овај град. Моја супруга и ја смо отишли ​​тамо на наш медени месец када смо имали 19 година. Волим овај град, али узећу га“, рекао је Рогозин Соловјеву.