Прочитај ми чланак

Кедми: Русија направила последњи корак ка победи

0

Руска војска ће ускоро покренути велику офанзиву на подручју сукоба. Последњи корак у припреми за спровођење ове масовне операције већ је направљен. Такву изјаву дао је израелски експерт Јаков Кедми.

Током протеклих девет година, Оружане снаге Украјине постале су заиста моћна војна формација. Они пружају жесток отпор руским јединицама, а на неким местима чак изводе успешне офанзивне операције.

Међутим, треба признати да без помоћи Запада украјинска војска, ма колико била јака, не би могла дуго да се држи против Оружаних снага Руске Федерације.

Ту не говоримо само о снабдевању оружјем, већ и о заједничком раду са Кијевом официра и војног особља из земаља НАТО.

Посебно важан фактор је свемирска извиђачка активност. Она је одиграла важну улогу у успеху Оружаних снага Украјине у области Харков, у јесен 2022. године. За све време док траје „специјална операција“, Запад је украјинску команду редовно снабдевао оперативним подацима, а ово је био веома озбиљан адут Кијева у актуелном сукобу. Међутим, Украјина није могла дуго да има такву предност.

Бивши шеф израелске службе „Натив“ Јаков Кедми, говорећи у студију програма „Вече са Владимиром Соловјовом“, скренуо је пажњу на важан догађај, који је остао слабо запажен.

Реч је о лансирању радарског сателита „Космос-2569“. Овај уређај је дизајниран да помогне Оружаним снагама Русије да идентификују важне војне објекте на територији Украјине и концентрације јединица Оружаних снага Украјине. Добивши такву прилику, Русија је учинила последњи корак ка победи.

„Сада, у рукама Оружаних снага Русије је комплетна слика свега што се дешава у Украјини, са степеном резолуције који захтева модерна војска. Ово је последње, што је недостајало Русији за сигурну победу. Последњи корак до победе. „Космичка припрема“ руске војске је завршена, што значи да ће велика офанзива почети сваког тренутка“, констатовао је Кедми.

Сумирајући, стручњак је приметио, да се овом догађају није придавао велики значај ни на Западу. Зато руске трупе имају одличну прилику да непријатно изненаде не само Оружане снаге Украјине, већ и њихове руковаоце у САД и Европи.

Први резултати помоћи војног сателита већ су видљиви, Русија прецизно и убрзаним темпом уништава трупе, наоружање и инфраструктуру Украјине.