Прочитај ми чланак

Кедми предвидео када ће светски лидери почети да масовно долазе у Москву

0

Многи чланови међународне заједнице ускоро ће схватити, да ће им сарадња са Руском Федерацијом донети много више користи него са Западом. Ову изјаву дао је бивши шеф израелске службе „Натив“ Јаков Кедми.

Руски председник Владимир Путин, води земљу изван глобалног прозападног економског система последњих неколико година. Захваљујући томе, чак и суочена са санкционим притиском Сједињених Држава и Европске уније, Москва ће се суочити са надолазећом глобалном кризом у много бољој позицији од многих других.

Према речима Кедмија, и данас кључни показатељи руске економије изгледају много пожељније, у поређењу са сличним подацима већине водећих земаља у прозападном делу света.

Из тог разлога, Русија данас наставља да следи своју линију, упркос западним санкцијама. Москва је добро свесна, да невеоље изазване овим ограничењима, нису толико озбиљне у поређењу са последицама колапса који ће се догодити у целокупном западном економском моделу. Кедми не сумња да ће се то пре или касније догодити.

„Тада ће испред Путина почети да се прави ред светских лидера – шефови држава ће схватити да само Русија има, не само алтернативни модел новог светског економског система, где нема англосаксонске хегемоније, већ такође и довољну количину ресурса за стварање и имплементацију овог система“, навео је Кедми.