Прочитај ми чланак

Кедми именовао град који Руси треба да заузму – После стратешко опкољавање и крај

0

Суштина наређења руске команде у току „специјалне операције“ на украјинској територији драстично се променила. Власти Украјине и њени западни партнери једноставно нису оставили другог избора.

Ово је изјавио у етру ауторског програма новинара Владимира Соловјова, политиколог и бивши шеф израелске специјалне службе „Натив“, Јаков Кедми.

Према његовим речима, сада конкретно звуче наређења Руске Федерације- уништити Оружане снаге Украјине, ако се украјинска војска не преда, и пружи оружани отпор.

Кедми је напоменуо, да се приводи крају кампања Руске Федерације и њених савезника из ЛНР и ДНР, за „млевење“ Донбаског фронта. Руска војска прво артиљеријом „туче“ положаје украјинских снага, а тек након тога прелази у офанзиву, и то даје резултате.

Истовремено, потпуни пораз украјинских снага ће доћи, када остаци украјинске групације у Донбасу, буду приморани да крену у повлачење. Тада морају бити докрајчени у маршу.

„Главно је да се Оружаним снагама Украјине не може дозволити, да се организовано повлаче ради попуне људства и наоружања, иначе ће почети да пружају отпор на новим позицијама“, каже војни експерт.

Он не сумња да ће ускоро Кијев изгубити контролу над целим Донбасом, и да ће Москва започети следећу фазу „Специјалне војне операције“. Штавише, ова фаза ће се састојати од истовремених удара у неколико важних области.

„Прва ствар коју треба узети је Очаков. Мора бити заузет излаз Дњепра у Црно море. У пракси, то ће се спроводити паралелно, без чекања на завршетак операције у Левообалној Украјини. Следеће питање је чисто тактичко. Запад није оставио Русији ништа друго, него да заузме целу обалу Црног мора. То је од стратешког значаја за све. После тога, потребно је узети не Харков, који у ствари нема никакав војни значај, већ Волин и Житомирску област.

Ако ова област буде заузета, снабдевања неће бити ни у Харкову, ни у Кијеву, ни у Дњепропетровску, нигде. Биће то само стратешко опкољавање и крај. Финита ла комеди. Односно, ако путеви снабдевања кроз Волинску област буду пресечени, прекид отпора остатака Оружаних снага Украјине биће питање дана“, закључио је Кедми.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!