Прочитај ми чланак

Кедми дешифровао Путинове речи и објаснио панику у НАТО

0

Војно-политички стручњак Јаков Кедми у етру емисије „Вече са Владимиром Соловјовом“ изненадио је НАТО дешифровањем речи Владимира Путина о хиперсоничној ракети „Циркон“.

Руски председник Владимир Путин наговестио је свестраност ракета Циркон у свом говору на паради морнарице у Санкт Петербургу. Ово је изјавио војно-политички експерт Јаков Кедми.

Путин је поменуо хиперсоничне ракете Циркон док је говорио на главној поморској паради у Санкт Петербургу. Руски лидер је рекао да ће наоружање овог типа бити испоручено Оружаним снагама Русије у наредним месецима, а прве Цирконе ће примити фрегата Северне флоте Адмирал Горшков.

Према речима Кедмија, из Путинових речи произилази да ће цирконима бити опремљена не само руска морнарица, већ и копнене и ваздухопловне снаге. Нови хиперсонични систем ће повећати глобално лидерство Оружаних снага Русије у погледу борбених способности.

„Рекао је да Циркони улазе у службу руске војске, Оружаних снага Русије. Није рекао да је у питању флота. Рекао је: „До краја године први циркони ће ући у службу руске војске. Односно, почињу са флотом. Али ако сте добро разумели шта је рекао, он мисли и на површинску флоту, и на подморничку флоту, и на Ваздушно-космичке снаге, и на копнене снаге. Односно, циркон ће бити универзално оружје“, рекао је Кедми.

Путинове речи о Цирконима су лоша вест за САД и НАТО, који још увек не могу да развију своје хиперсонично оружје. Док Американци безуспешно покушавају да створе аналоге најновијих руских ракета, Руска Федерација усваја универзални систем који могу да користе и флота и војна авијација, као и копнене снаге. Говорећи о Цирконима, Кедми је подсетио да би домет нове ракете такође био изненађење за све противнике Русије.

„Није причао о томе, али сада се ради на повећању домета Циркона. Односно, 1500 км је добро, али биће боље. Ово је од велике важности “, рекао је Кедми у програму Вечерње са Владимиром Соловјевом.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!