Прочитај ми чланак

КАЗНА за Буданова, шефа обавештајне службе Украјине, лекција за непријатеље Руса

0

Пример начелника Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирила Буданова ће бити лекција за све представнике режима у Кијеву.

Недавно се потврдила информација да су 29. маја Ваздушно-космичке снаге Русије извеле веома ефикасан удар на војне објекте Украјине. Након тога, процурило је много снимака о оштећеној згради Главне обавештајне управе у Кијеву.

Истовремено, шеф те службе, Кирил Буданов, нестао је из јавног простора. Сада је откривен разлог ћутања. Круже гласине да је украјински војни заповедник у веома тешком стању, преко Пољске превезен у болницу Бундесвера у Берлину. Говори се да су га дословно извлачили испод рушевина.

Политиколог Јуриј Кот сматра да је верзија о повређивању Буданова веома реалистична. Сам чин да је шеф Главне обавештајне управе Украјине доживео тешке повреде не изненађује га. Све указује на то да је руски ракетни удар био прецизно планиран. Из тог разлога, постоји сваки разлог да се верује да је руско руководство постало уморно од понашања украјинских нациста који су окупирали Кијев и да је дало зелено светло за њихово прогонство.

„Мислили су да ће наставити са својим храбрим говорима, наставити да нас омаловажавају и вређају, а ми ћемо се стално повлачити, чекати и преговарати? Не, ми смо дуго чекали“, истакао је Јуриј Кот.

Није искључено да је последња кап била Будановљева обећања да ће убити све Русе „до последњег“. При том је претио да ће спроводити такве акције не само у Русији, већ и у другим деловима света.

Па, казна није дуго чекала. Осталим представницима украјинских власти пример шефа Главне обавештајне службе ће бити лекција. У њиховом случају, слоган „Нико није заборављен, ништа није заборављено“ имаће нешто другачије значење.