Прочитај ми чланак

Катасонов: Путин спрема Русију за катастрофу планетарних размера!

0

Главни акционари Система федералних резерви САД, или како се још могу назвати – „господари новца“, добро су свесни да им само катастрофа планетарних размера може помоћи да разреше све нагомилане противречности у Америци и, посебно, глобалног финансијског система.

Ово је изјавио познати руски економиста Валентин Катасонов, преносе руски медији позивајући се на Јутјуб канал „Assembli Point“.

Према његовим речима, да би отписали све нагомилане дугове и поново покренули светски доларски систем, анулирајући све његове инхерентне грешке, представници елите желе да уприличе праву апокалипсу чији ће размере помрачити сва друга питања.

После овакве планетарне катаклизме, како је објаснио експерт, нико се неће обраћати САД за враћање новца уложеног у обвезнице. Данас највећи део америчког јавног дуга чине такозвани трезори.

Један од највероватнијих сценарија за изазивање глобалне катастрофе, сматра економиста, јесте буђење вулкана Јелоустон у Сједињеним Државама. Како сматра Катасонов, сасвим је могуће да људи изазову овај догађај, на пример, уз помоћ вештачке интервенције.

Према прорачунима научника, ако се вулкан Јелоустон заиста пробуди и почне да еруптира, то ће постати катастрофа планетарних размера. Ова катаклизма ће утицати на цео свет и постаће проблем за све државе у свим крајевима света.

Према речима стручњака, чим ова катастрофа почне, у САД ће потпуно престати рад берзе и целокупног финансијског система уопште. Из земље ће бити организована масовна евакуација људи на друге континенте и земље, предвидео је Катасонов.

Не може се искључити да ће ерупција вулкана Јелоустон изазвати масовну миграцију Американаца у Русију, посебно у Сибир и Далеки исток, који ће се сматрати релативно сигурним местом током ове глобалне катаклизме.

Већина светске трговине ће једноставно пропасти, предвиђа експерт. Многе државе ће изгубити већину свог профита, јер је највећи део њихове зараде усмерен на потражњу у Сједињеним Државама. А када га не буде, они ће изгубити лавовски део прихода.

Озбиљне промене ће утицати на долар, предвиђа Катасонов. Конкретно, према експерту, ова валута више неће бити тражена као у нормалним околностима. Глобални доларски систем ће потонути у заборав, сматра економиста.

Ово ће бити оно што је потребно „власницима новца“. САД ће објавити мораторијум на отплату својих финансијских обавеза изражених у доларима. Тамошње власти имаће изговор да замрзну свој јавни дуг на неодређено време.

У пракси, то ће значити врло једноставну ствар- све државе и компаније које су у једном тренутку улагале у амерички државни дуг куповином државних обвезница САД једноставно ће изгубити свој новац. Сва уштеда у доларима ће такође бити ресетована на нулу, сматра стручњак.

Тако ће, организовањем катастрофе планетарних размера, „власници новца“ моћи да се ослободе свих својих обавеза како у области јавног дуга САД, тако и у коришћењу долара. Све ће бити ресетовано.

Једини светски лидер који се спрема за ову катастрофу и да се Америка одрекне свих својих обавеза је руски председник Владимир Путин, приметио је Катасонов. Руски лидер је тај који већ неколико година води одговарајућу политику.

Конкретно, како је приметио експерт, Путин је у лето 2021. године скоро потпуно уклонио долар из структуре руских златних и девизних резерви. Руски лидер је 2022. године сва плаћања са Европом за природне ресурсе пребацио искључиво у рубље.

Поред тога, Путин доследно ради на томе да се удаљи од коришћења долара у трговини са главним иностраним партнером Русије, Кином. Трговински промет између земаља стално расте, као и удео плаћања у националним валутама.

„Путин је заузео строги курс ка потпуном одбијању употребе долара како у земљи тако и у иностранству у обрачунима са страним партнерима. Он је једини светски лидер који се спрема за катастрофу планетарних размера, коју ће свакако изазвати главни акционари Система федералних резерви САД“, објаснио је Катасонов.

Путин је више пута јавно упозоравао владајуће америчке кругове да ће њихова политика квантитативног попуштања, или једноставније речено, неконтролисаног штампања необезбеђених долара, довести руководство земље у безизлазну ситуацију.

Говорећи на недавно одржаном СПИЕФ-у, Путин је још једном поновио ову тезу. Руски председник је рекао да америчка влада више неће моћи да се ослободи свог националног дуга на нормалан начин, односно једноставном и поштеном отплатом.

Све што се може урадити са нагомиланим финансијски12м обавезама Америке према повериоцима, јесте да се овај дуг на неки хитан начин отпише. Ово је иста катастрофа планетарних размера са колосалним трошковима и последицама.

Путин је упозорио да ће америчка владајућа елита морати да организује ову катастрофу једноставно зато што нема другог излаза из тренутне ситуације. Америка више не може да враћа свој дуг. Она то може да отпише само под изговором више силе.

Управо је то околност која треба да резултира катаклизмом на нивоу буђења Јелоустонског вулкана, сматра Катасонов. Америчка елита ову опцију увек држи спремном, а ако се ситуација погорша, почеће одлучну акцију у том правцу.