Прочитај ми чланак

Карлсон: Светски Економски Форум жели да уништи НАЦИОНАЛНЕ ЕКОНОМИЈЕ

0

Водитељ Фок њуза Такер Карлсон упозорио је да Светски економски форум (WEF) тајно покушава да „уништи националне економије“ како би започео њихово Велико ресетовање човечанства.

„Ако сте обраћали пажњу последњих пет или шест година, а знамо да јесте, вероватно сте приметили обрнуту природу модерног језика. Скоро све је управо супротно од онога што они тврде да јесте“, рекао је Карлсон у емисији у среду.

„Дакле, људи који вам кажу да бране демократију промовишу ауторитаризам, што није демократија“, наставио је Карлсон. „Онда покрет Black Lives Matter завршава убијањем црнаца, ко би то предвидео? Затим наше јавне здравствене власти чине популацију још болеснијом. А ово је наш нови фаворит, изгледа да такозвани Светски економски форум постоји да би уништио националне економије.

 

Dailycaller.com извештава: WEF је почео у понедељак, са многим светским лидерима и највишим пословним руководиоцима који су стигли у Давос, у Швајцарској, на панел дискусије и предавања.

Говорници у Давосу су хвалили градове у којима људима нису били потребни аутомобили, тврдили да свету није потребан „раст или развој“, позивали су на цензуру и захтевали да се владе и бизнис обавежу како би постигли „нето нулту“ емисију угљеника.

„Није претеривање. Имајте на уму, WEF је рекао влади Шри Ланке да одустане од модерног ђубрива“, наставио је Карлсон. „О, добар план, момци. Пробајте. Као резултат, земља је ће пропасти, а људи е гладовати“.

Шри Ланка је виђена као место где би органска пољопривреда могла да успе, наводи се у чланку професора са Универзитета Колумбија Џозефа Е. Стиглица из 2016. године, који је објавио WEF. У тексту који је 2018. објавио WEF, вршилац дужности председника Шри Ланке Ранил Викремесингхе, тада премијер земље, хвалио се да ће зелена енергија помоћи да се земља обогати до 2025. године.

Тадашњи председник Шри Ланке Готабаја Раџапакса забранио је хемијска ђубрива 2021. године, пренео је Ројтерс и обратио се на годишњем састанку WEF-а за 2022. практично у мају те године. Протести су избили у Шри Ланки у јулу након што је забрана ђубрива довела до смањења приноса за 50 одсто, а председник и премијер земље поднели су оставке као резултат демонстрација.