Прочитај ми чланак

Као што је Исус прорекао, археолози сада потврдили – Пронађени докази

0

Археолози су пронашли доказе о крвавој опсади коју су извели Римљани уништавајући Храм у Јерусалиму, како је Исус прорекао у Библији.

Према Светом писму, Исус је посетио Други храм у Јерусалиму и рекао: „Уистину вам кажем, овде неће остати ни камен на камену који се неће порушити“.

Тако се и догодило. Подсећамо, успркос извесним успесима против Римљана, зелоти, вође јеврејског устанка, били су међусобно подељени, и нису били војнички образовани. Тит је опколио Јерусалим са три легије са западне и једном са источне стране, забрањујући улазак у град. Након неколико покушаја, Римљани су успели да сруше град.

Претпоставља се да Тит вероватно није планирао да уништи Храм, већ га претвори у пагански; тј. да храм буде посвећен римским царевима и римским боговима.

Хришћани верују да су ови догађаји, опсада и уништење Јерусалима, заправо испуњење Христовог пророчанства, изреченог у Јеванђелима по Луки, Матеју и Марку.

Стручњаци су сада пронашли и доказе опсаде, камење коришћено за рушење јерусалимских зидина пре него што су Римљани уништили храм у крвавој „четверомесечној опсади“.

Кфир Арбив из Израелске управе за антиквитете (ИАА) рекао је: „Храм је уништен након четверомесечне опсаде. Римљани су имали добро обучену војску, опремљену најбољим војним иновацијама свог времена. Био је то немилосрдни ратни строј.

Уз помоћ компјутера сам лоцирао све балисте тачно тамо где су пронађене. Узео сам у обзир локалну топографију и локацију градских зидина грађевине из раздобља Другог храма и направио балистичке прорачуне, укључујући угао лансирања и удаљеност бацања камења“.

„Физички докази огромних ресурса које је римска војска користила у Јерусалиму одражавају веома тешке битке које су на крају довеле до уништења Другог храма. Без обзира на унутрашње фракције и немогуће изгледе, мала група јеврејских бранитеља издржала је пред Римљанима неколико месеци до трагичног уништења града. Коришћење сувремених истраживачких метода открива све више и више фасцинантнеисторије Јерусалима“, рекао је Ели Ескосидо, директор ИАА-е.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!