Прочитај ми чланак

Кандидат за председника, Кенеди Млађи: Украјина и САД крију праве податке с фронта

0

Украјина је изгубила око 350 хиљада војника, изјавио је кандидат Демократске партије на место председника САД Роберт Кенеди Млађи, али да се о томе не говори.

Окривио је америчку и украјинску владу да скривају прави број жртава и подсетио на чињеницу како су власти лагале о пандемији вируса корона и о рату у Ираку.

„Мислим да администрација и Пентагон нису праведни према америчком народу на тему реалног броја украјинских жртава. Мислим да и украјинска влада лаже“, сматра Кенеди.

Према његовим речима, америчка администрација крије од Американаца не само број жртава већ и прави разлог избијања украјинског сукоба.

„Нама су говорили да овај сукоб представља наш одговор на Путинову илегалну и насилну агресију. Међутим, неоконзервативци у Белој кући већ десет година припремају и изазивају овај сукоб и настављају да избегавају било какав разговор о миру и сваки покушај да се реши конфликт“, истакао је он.

ЕУ је у мају саопштила да је од почетка специјалне војне операције у Украјини украјинска војска изгубила само 13 хиљада људи и да је 35 хиљада рањено. Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је тада проценио да су само у мају изгубили више од 15 хиљада војника.

У априлу је агенција „Ројтерс“, позивајући се на америчка документа која су процурела у јавност, објавила да је Украјина изгубила од 124,5 хиљада до 131 хиљаду војника који су убијени и рањени.
Кенеди: Америчке биолабораторије су по целом свету

Америчке биолабораторије, које производе различите врсте оружја, налазе се по целом свету и има их и у Украјини, изјавио је Роберт Кенеди Млађи.

„Ако нисмо у стању да преговарамо са нашим непријатељима о питањима као што је вештачка интелигенција, онда постоје егзистенционалне претње и то није само вештачка интелигенција, већ и развој биолошког оружја“, рекао је он у разговору са америчким милијардером Илоном Маском у оквиру догађаја Твитер спејс.

Додао је да се америчке лабораторије налазе по целом свету и у Украјини и производе различите врсте одвратног биолошког оружја. У априлу је руски Савет Федерације једногласно утврдио извештај парламентарне комисије за истраживање рада америчких биолошких лабораторија у Украјини, документ је подржала Државна дума.

Према речима копредседника комисије, потпредседника горњег дома Константина Косачова, на територији Украјине има најмање 30 америчких биолабораторија. Сенатор је приметио да је главни иницијатор таквих истраживања заправо Пентагон, што говори о томе да биолошка истраживања имају војни карактер.

Сматра да размештање америчких биолабораторија у Украјини говори о могућим плановима Американаца да користе своје војнике против Русије.