Прочитај ми чланак

Како и колико су Фајзерова испитивања била лажна

0

Од „намештања“ и фалсификовања података о испитивању до прикладног избацивања субјеката који су претрпели нежељене догађаје – укључујући смрт – из података, нема сумње да су Фајзер-ова испитивања вакцина била лажна. Хоће ли ови преваранти — који су зарадили рекордних 100 милијарди долара 2022. — икада бити заустављени и изведени пред лице правде?

И даље се појављују детаљи о заташкавању и превари који су се десили током Фајзер-ових испитивања вакцина против ковид-19. Die Welt, мејнстрим медијска кућа у Немачкој, открила је да су бројни субјекти који су претрпели нежељене догађаје — укључујући смрт — уклоњени из података испитивања.

У међувремену, подаци испитивања су изманипулисани „да би се створила илузија“ да је вакцина ефикасна 90 процената; на пример, искључивањем учесника који су добили ињекцију и развили ковид-19 у наредних 14 дана. Узето заједно, не оставља никакву сумњу да се вакцинама против ковид-19 не може веровати.

Смрти су се догодиле у року од неколико дана након вакцинације

Извештај Die Welt-а описује неколико смртних случајева који су се догодили убрзо након ињекција, али су искључени из података испитивања. Међу њима је била особа позната као „Фајзер субјект Ц4591001 1162 11621327.“ Особа, 60-годишњи мушкарац, умрла је три дана након што је примила другу дозу Фајзер-ове вакцине против ковид-а, наводно због можданог удара 4 и артериосклерозе.

Независни новинар Игор Чудов детаљно је описао случај на Substack-у, напомињући да је мушкарац откривен путем провере добробити и да је можда умро у року од два дана након вакцинације. Чудов је известио:

„Према лекарском прегледу, вероватан узрок смрти је прогресија атеросклеротичне болести. Релевантни тестови су били непознати. Резултати обдукције нису били доступни у време овог извештаја“.

„По мишљењу истраживача, није постојала разумна могућност да је артериосклероза повезана са интервенцијом студије, пратећим лековима или процедурама клиничког испитивања, већ је била повезана са сумњом на основну болест. Фајзер се сложио са истражитељевом проценом узрочности”.

Међутим, чини се да медицински иследник можда није знао да је човек добио експерименталну ињекцију ковид-19 непосредно пре своје смрти и да није детаљније анализирао податке. Фајзер је такође занемарио да затражи извештај лекара да процени потенцијалну везу. Чудов је наставио:

„Управо су веровали на реч полицијског извештаја да је умро од ’артериосклерозе’, изјавили да ковид вакцина не може да изазове ’артериосклерозу’ и оценили да је то ’неповезано’. Пацијент је сахрањен и заборављен. Ако могу да претпоставим, дијагноза испитивача није била ни тачна. Лекови које је покојник узимао указују да нема текуће, тешке склеротичне болести.

Фајзер погрешно наводио да смрти нису биле повезане са вакцинама

Други субјект у Фајзер-овом испитивању такође је умро 20 дана након вакцинације. Смрт је оцењена као последица срчаног застоја. Међутим, фармацеутски специјалиста Сусан Вагнер рекла је за Die Welt:

„Према тренутном стању науке, ова два случаја би била приписана вакцинацији, поготово што америчка здравствена управа CDC тренутно истражује мождане ударе код вакцинисаних људи и то је познато. [Фајзерови истражитељи] су лажно закључили да ове смрти нису повезане.

Заиста, најава CDC-а и америчке Управе за храну и лекове (FDA) упозорила је да људи старији од 65 година који су примили Фајзер-ову ажурирану (бивалентну) вакцину против ковид-19 могу бити изложени повећаном ризику од можданог удара.

CDC-ов Vaccine Safety Datalink (ВСД), који користи надзор скоро у реалном времену за праћење безбедности вакцине, означио је потенцијални безбедносни проблем, откривајући да је већа вероватноћа да ће они старији од 65 година имати исхемијски мождани удар 21 дан након што су примили Фајзер-ову бивалентну ковид-19 вакцину у поређењу са 22 до 44 дана касније.

FDA и CDC објавили су изјаву у петак увече, „што је доказ да су хтели да је закопају“, каже др Мерил Нас, лекар интерне медицине са посебним искуством у безбедности вакцина и обавезној вакцинацији. Чак је и главни доктор Флориде др Џозеф Ладапо објавио на Твитеру о чудном моменту објаве:

„Које је боље време од петка поподне за @CDCgov и @US_FDA да Американцима дају до знања да мРНА које су гурали могу да изазову мождане ударе? Не брините, постараћемо се да се објава чује – баш као што смо то радили месецима”.

Die Welt је такође открио контрадикторности у Фајзер документима и масовно уклањање “заслепљивања субјеката” у студији, што није откривено у каснијој студији одобрења:

„У једном налету, менаџмент тестирања се опростио од 53 субјекта 31. августа 2020. Кандидати за тестирање су били избачени из ‘слепе студије’, што значи да су обавештени о свом статусу вакцинације, процес који Фајзеров протокол студије изричито предвиђа само ‘у хитним случајевима’.

„Али у студији о одобрењу нема ништа о томе. У протоколарним документима који су доступни WЕЛТ-у, а који заправо нису намењени јавности, одговорни бивају ухваћени у контрадикторности.

Тешке штетне реакције на вакцине које су уклоњене

Други пример који је открио Die Welt укључује учесника испитивања Аугуста Роука, адвоката у Аргентини. Након што је примио другу дозу Фајзер-ове вакцине против ковид-19, искусио је кратак дах и бол у грудима и онесвестио се. За неколико дана посетио је болницу због својих симптома, где је био негативан на ковид-19, али ЦТ скенирање је показало течност, или перикардни излив, у Роуковом срцу.

Лекар је у својој табели забележио „Нежељена реакција на вакцину против коронавируса (велика вероватноћа)“. Упркос овој повезаности и текућим здравственим проблемима, Фајзер је умањио значај ове нежељене реакције и навео је као неповезану са ињекцијама. Према Die Welt-у:

„Током наредних неколико месеци, Роук је изгубио 14 килограма, имао је проблема са јетром, а срце му је понекад неправилно куцало… Дијагноза симптома после друге вакцинације је врло вероватно ‘перикардитис’, упала срца. Све ово се тачно уклапа у клиничку слику коју Институт Паул Ехрлицх такође има на својој листи „ретких нежељених ефеката“ за мРНА вакцине.

„… Његова прича, могло би се помислити, требало би да се појави у Фајзеровим кључним студијским радовима, али није. Документи фармацеутске компаније кажу да је Роук обавестио истраживачки тим да је хоспитализован са упалом плућа на обе стране, након првобитног извештаја, који је класификован као „нежељени догађај нивоа токсичности 1“.

„То не може имати никакве везе са вакцином, каже се у досијеу; вероватно је ковид инфекција. Ни речи да је Роук био негативан на [ковид] у неколико ПЦР тестова“.

Фајзер је створио „илузију“ ефикасности

У новембру 2020. године, Фајзер је тврдио да је његова вакцина против ковид-19 била 95 посто ефикасна против ковид-19, али је то било веома погрешно и засновано на погрешној методологији. Један трик који се користио да би се добила ова погрешно висока цифра ефикасности је игнорисање људи који су добили ковид-19 у року од 14 дана након њихове прве дозе.

У Фајзер-овом испитивању, 37,2 одсто оних који су тестирани на ковид-19 у року од 13 дана од прве ињекције било је позитивно – али се као такви нису рачунали. Како ово може искривити резултате? Као што је објашњено у Substack-овом „Где су бројеви?“ билтену о злоупотреби науке и статистике:

„Замислите најекстремнији случај у којем свака вакцинисана особа добије ковид у прве две недеље од прве дозе. Затим, под претпоставком (што је вероватно) да се нико не инфицира други пут у року од 19 недеља; према дефиницији студије, ниједна вакцинисана особа никада није добила ковид током целог периода студије“.

„Ако је само једна особа у невакцинисаној упоредној кохорти оболела од ковид-а, током истог периода, ефикасност вакцине (дефинисана као један минус проценат вакцинисаних инфицираних подељен са пропорцијом невакцинисаних инфицираних пута 100) биће пријављено као 100 процената”.

Студија је открила да је током било које две недеље од 28. децембра 2020. до 19. маја 2021. стопа инфекције ковид-19 била око 0,8 одсто, у поређењу са 37,2 одсто међу онима који су тестирани у року од две недеље од прве ињекције.

„Ако би се људи тестирали сваке две недеље, онда бисмо могли разумно закључити да се вакцинисани инфицирају – у року од две недеље од њихове прве дозе – брзином која је била скоро 50 пута већа од опште стопе за ову популацију“, али „ако не тражите ковид, нећете га наћи тако што га нећете тестирати или ћете игнорисати резултате теста”.

Такође су истакли да није било смртних случајева међу учесницима који су били позитивни на ковид-19 и имали најмање један симптом сличан ковид-19, укључујући међу 812 (од 1.482) који су били невакцинисани. Али пошто ово очигледно чини да вакцине изгледају непотребно и неефикасно, згодно је игнорисано:

„Било је укупно нула смртних случајева: стопа смртности од инфекције (ИФР) од нула процената. А 812 њих је било невакцинисано. Имајте на уму да је то било када је ковид требало да дивља широм света и изазива велику смртност“.

„И наравно, тај податак некако никада није поменут у апстракту, главним резултатима, закључцима или дискусији. Појавио се само у одељку са детаљним резултатима (заједно са чињеницом да је само 2 процента хоспитализовано).“

Више смртних случајева у групи за ињекције него у плацебо групи

Бивши менаџер портфеља БлацкРоцк-а Едвард Дауд такође је упозорио на проблеме са испитивањем које је радио Фајзер. Пријатељ из биотехнолошке индустрије му је рекао да је Фајзер пропустио крајњу тачку морталитета од свих узрока у првобитном клиничком испитивању, што значи да је у групи која је примала вакцину било више смртних случајева него у групи која је примала плацебо. Обично, током процеса одобравања лека, ако не успете у тој крајњој тачки, нећете добити одобрење.

Дауд је рекао: „Када је то изашло у новембру, биотехнолошки руководиоци који су то видели одлучили су да неће добити појачиваче/бустере, а људи који нису били вакцинисани да неће добити вакцину“.

Узбуњивач Брук Џексон, регионални директор раније запослен у Фајзер подизвођачу Вентавиа Ресеарцх Гроуп, који је тестирао Фајзерову вакцину против ковид-19, такође је био сведок фалсификованих података, незаслепљених пацијената, неадекватно обученог особља и недостатка одговарајућег праћења пријављених нежељених догађаја.

„Радила сам на Фајзеровом испитивању“, рекла је у филму „Анегдоте“. „Оно што сам видела није било ништа што нисам видела раније.“ Објаснила је:

„Брзина којом су се уписивали у студију – четири до пет координатора су прогурали 40, 50, 60 пацијената дневно. Нисмо чували вакцину на одговарајућој температури, због неуспеха у пријављивању озбиљних нежељених догађаја. Имали смо толико извештаја о нежељеним догађајима… једноставно нисмо могли да пратимо све. Доктор студије је потписао физички преглед када чак није био на клиници.

„Онда је Вентавиа “одслепила” сваког пацијента који је рандомизован у испитивању. Када смо им на то скренули пажњу, то је оно што нам је наложено да урадимо — да уклонимо доказе и уништимо их. Е-поруке о погрешно означеним узорцима крви према Фајзеровом протоколу; требало је одмах да престанемо са уписом, али никада нису рекли Фајзеру.

„Изнела бих забринутост својим менаџерима и било је: „Немамо особља.“ FDA – они виде само оно што им Фајзер даје. Тако да сам све ово документовала. И 25. септембра сам отишла директно у FDA, и отприлике шест и по сати касније, остала сам без посла. Добила сам отказ“.

FDA и Фајзер су покушали да сакрију податке о клиничким испитивањима ковид-19 током наредних 75 година, али је FDA наређено од стране Окружног суда САД за северни округ Тексаса да објави редиговане верзије докумената са испитивања по много бржем распореду. Као део судског налога, 1. јуна 2022. објављено је 80.000 страница докумената који се односе на одобрење FDA за Фајзерове вакцине ковид-19.

Међу тим документима били су обрасци за извештаје о случајевима који откривају да су се смртни случајеви и тешки нежељени догађаји догодили током испитивања фазе 3, али, како је известила Дечја здравствена одбрана, Фајзер је имао „тренд класификације скоро свих нежељених догађаја – а посебно тешких нежељених догађаја – као да „није у вези“ са вакцином”.

Фајзер је ипак изузетно профитирао, зарадивши рекордних 100 милијарди долара 2022., укључујући 37,8 милијарди долара за вакцине против ковид-19 и 18,9 милијарди долара за антивирусни лек Паксловид.

Reference:

World Tribune February 20, 2023
Archive.Today Die Welt
Substack, Where are the numbers? February 3, 2023
ubstack, Igor’s Newsletter July 1, 2022
U.S. FDA January 13, 2023
Reuters January 13, 2023
Substack, Meryl’s COVID Newsletter January 13, 2023
Substack, Steve Kirsch’s newsletter, January 13, 2023
Twitter, Joseph A. Ladapo, MD, PhD January 13, 2023
Rumble, Safe and Effective: A Second Opinion September 28, 2022, 15:11
KLIM News February 15, 2022, 6:45
YouTube, Anecdotals Movie December 11, 2022, 12:01
Children’s Health Defense, The Defender, February 7, 2022
Children’s Health Defense, The Defender, June 21, 2022
CNBC January 31, 2023