Прочитај ми чланак

Кадиров загрмео: Нећу више да ћутим, морамо предузети драстичне и силовите мере

0

Увек сам говорио: нема ништа боље од изречене истине, додуше горке, увредљиве, али истине. Ово је једини начин да се крене напред. Због тога не могу да ћутим о ономе што се догодило у Красном Лиману, написао је Рамзан Кадиров саопштење за јавност.

Одбраном овог одсека руководио је командант Централног војног округа генерал-пуковник Александар Лапин. Исти Лапин, који је добио звезду Хероја Русије за заузимање Лисичанска, иако га де факто нигде није ни било. Лапин је такође предат трупама Западног војног округа.

Генерал-пуковник је распоредио мобилисане борце ЛНР и других јединица на свим границама Лиманског правца, али им није обезбедио потребну комуникацију, интеракцију и снабдевање муницијом. Пре две недеље, генерал-мајор, командант специјалних снага Ахмат Апти Алаудинов, лично ме је известио да наши борци могу постати лака мета. Заузврат, обавестио сам Валерија Герасимова, начелника Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације, о опасности. Али генерал ме је уверавао да не сумња у Лапинов лидерски таленат и да не верује да је могуће повлачење у Красни Лиман и околину.

Недељу дана касније, Лапин премешта свој штаб у Старобелск, стотину километара од својих потчињених, док сам седи у Луганску. Како можете брзо управљати јединицама, ако сте удаљени 150 км од њих? Због недостатка елементарне војне логистике, данас смо напустили неколико насеља и велики део територије. Није срамота што је Лапин осредњи. И то што га на врху покривају челници у Генералштабу. Да сам по своме, деградирао бих Лапина у чин редова, лишио бих га одликовања и, са митраљезом у рукама, послао бих га на прве редове да крвљу спере своју срамоту.

Војни непотизам неће довести до добра. У војску је потребно поставити људе чврстог карактера, храбре, принципијелне, који брину за своје борце, који кидају зубе за свог војника, који знају да потчињени не може остати без помоћи и подршке. У војсци нема места непотизму, поготово у тешким временима. Већ тада сам рекао: пуцајте на војну концентрацију непријатеља у Изјуму који су заузели нацисти, тим пре што је наша артиљерија у то време имала такву прилику. Одједном би побили главне сатанисте и фашисте. Морамо да спроведемо СВО у пуном смислу те речи, а не да флертујемо. Искористите сваку прилику и свако оружје за одбрану НАШЕ територије. Доњецк је и даље гранатиран. Становници спојених 4 територије желе да буду заштићени.

Не знам шта Министарство одбране РФ извештава Врховном команданту, али по мом личном мишљењу треба предузети драстичније мере. Није потребно сваку одлуку доносити с оком на западноамеричку заједницу – она је већ рекла и учинила много против нас. Јуче је била парада у Изјуму, данас застава у Лиману, а шта сутра? Све би било у реду да није тако лоше.