Прочитај ми чланак

Кадиров у рат шаље своје малолетне синове; „Не шалим се…“

0

Чеченски лидер Рамзан Кадиров изгледа намерава да у рат у Украјини пошаље и своја три малолетна сина.

„Малолетност не би требало да омета обуку бранилаца наше домовине. Унуци првог председника Чеченске Републике, хероја Русије Ахмат-Хаџи Кадирова – Ахмат, Ели и Адам имају 16, 15 и 14 година. Али њихова војна обука почела је давно, скоро од малих ногу“, навео је он на свом Телеграм каналу.


„Није довољно само знати пуцати. Они уче како да рукују разним оружјем, како да га користе на било којој удаљености и теоријске основе. Увек сам веровао да је главни циљ сваког оца да својим синовима усади побожност и научи их да чувају породицу, народ, отаџбину. Ако желите мир, припремите се за рат!“, наводи даље Кадиров.

Како је истакао, његови синови су спремни за рат.

„Ахмат, Ели и Адам су спремни да искористе своје вештине у зони Новог светског поретка. И не шалим се. Време је да се покажу у правој борби, а ово им је жеља, коју само поздрављам. Ускоро ће изаћи на прву линију и биће на најтежим деоницама.“

„Апелујем на беспослене који су тврдили да моји рођаци не учествују у специјалној војној операцији : у блиској будућности ћете имати прилику да заузмете позиције са момцима и лично се уверите да је АХМАТ – МОЋ! Покажите на лицу места свој дух, своју идеологију и уопште какви сте. Докажите да сте бар мало мушкарци. Обраћам се и вама, ‘ратницима’ који говоре чеченски на каучу који нас критикују и седе пред компјутерима у Европи. Хајде, селите се у Украјину, убедите нас да не носите сукње и да се не кријете иза њих. Уверени смо да ће и малолетна деца моћи да вас разбију у парампарчад, јер немате ни духа, ни части, ни достојанства. Само чекајте!“, написао је он.

Иначе, Кадиров је раније критикован због тога што су се његова малолетна деца борила у ММА мечевима, пренео је Блиц.