Прочитај ми чланак

Кадиров спреман да пошаље борце у Белгородску област: Само чекамо наредбу

0

Чеченски борци имају искуство са терористима и знају како да их зауставе, каже Кадиров

Чеченски лидер Рамзан Кадиров рекао је да је спреман да пошаље своје борце у пограничну Белгородску област Русије како би је заштитио од украјинских диверзаната.

„Чеченске јединице могле би да се изборе са терористима који упадају у Белгородску област. Да би се елиминисала бандитска група на руској територији без последица по цивилно становништво и инфраструктуру потребна су посебна знања и обука. Потребно је не само војно, већ и антитерористичко искуство“, навео је он.

Према његовим речима, чеченски борци су прошли такву обуку. „Они су стекли искуство током чишћења републике од бандитског подземља и у шумама и у урбаним срединама“, а учествовали су и у ослобађању скоро 40 насеља у ЛНР и ДНР, укључујући и Мариупољ, у којем су се борили са знатно бројнијим противником.

Број чеченских бораца у батаљонима и пуковима безбедносних и војних структура превазилази 70.000, а „то су три целе армије!“

„Све јединице су прошле обуку на Руском универзитету за специјалне снаге. Опремљени су најсавременијом технологијом, беспрекорним оружјем и спремни су да испуне сваку наредбу Врховног команданта у циљу заштите наше државе и наших грађана. Ово би била добра одлука. Стога смо спремни и чекамо наредбу!“, написао је Кадиров на Телеграму.