Прочитај ми чланак

КАДИРОВ ПРАВИ ПЛАН: За демилитаризацију земаља НАТО-а, после Кијева следи Варшава

0

ШЕФ Чеченије Рамзан Кадиров говорио је о изради „великих“ планова за демилитаризацију земаља НАТО-а, од којих ће прва, после заузимања Кијева, бити Пољска.

Он је поставио видео са својим помоћником, командантом специјалног одреда Ахмат Апти Алаудиновим, кога је, према Кадирову, коначно успео да упозна.


-Планови су грандиозни. Већ развијамо план за демилитаризацију земаља НАТО-а, а прва на реду након заузимања Кијева је Пољска, написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Русија је започела војну операцију у Украјини 24. фебруара. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Планирано је да се спроведе „демилитаризација и денацификација Украјине“ како би на суд извели све ратне злочинце одговорне за „крваве злочине над цивилима“ Донбаса.

Према речима Министарства одбране Руске Федерације, оружане снаге су усредсређене само на војну инфраструктуру и украјинске трупе, и 25. марта завршени су главни задаци прве фазе – значајно је смањен борбени потенцијал Украјине.

Главни циљ руске војске је ослобађање Донбаса.