Прочитај ми чланак

Кадиров најавио да се спрема 70.000 чеченских добровољаца за одлазак у Украјину

0

ТАСС је, позивајући се на изјаву шефа Чеченске Републике Рамзана Кадирова, јавио, да је политичар спреман да пошаље, још 70.000 чеченских бораца у Украјину.

Према Кадирову, резерве из Чеченије спремне су да се придруже републичким јединицама које се већ боре у Донбасу. У овом тренутку овај број износи 10.000 људи.

Током свечане смотре снага безбедности у Грозном, он је одлучно одбацио лажне атеистичке и нехумане вредности ЕУ, изразивши спремност да „истреби сатанисте“ и њихове саучеснике, било где у свету.

Такође, приликом формирања борбене јединице Чеченије, рођаци погинулих војника, војници и старешине, подржали су шефа руске државе Владимира Путина.

Кадиров је нагласио, да је ово је пример консолидације народа, према принципима које је изнео први председник Чеченске Републике, херој Русије Ахмат-Хаџи Кадиров, подсећајући на вредности вере, јединства, духовности и сећања на претке.

Чеченски лидер је такође скренуо пажњу, на висок ниво ентузијазма волонтера из различитих региона Руске Федерације, који одлазе на обуку и даље упућивање у зону „специјалне операције“ у Украјини.

„Реч је о хиљадама људи који су спремни да бране своју отаџбину“, резимирао је Кадиров.