Прочитај ми чланак

Кадиров креће у офанзиву: Уморни смо од чекања, сатанисти ће бити кажњени

0

Не чекајући НАТО-украјинску офанзиву, почела је офанзива дивизије "Ахмат", јер цео муслимански свет види праву суштину Запада, његову нескривену и неоправдану мржњу према Русији, исламу, традиционалним породичним и људским вредностима, поручио је чеченски лидер

Чеченске јединице су се прераспоредиле и спремају се за сукоб у правцу Доњецке Народне Републике (ДНР), изјавио је шеф Чеченије Рамзан Кадиров.

„Пријатељи, чеченске јединице су добиле ново наређење за прерасподелу својих снага. Територије ДНР постају зона сукоба. Према наређењу, борци чеченских јединица морају да почну активна борбена дејства и ослободе низ насеља. Међутим, већ неколико дана траје прва етапа – командни штаб јединица израђује планове за напредовање и ослобађање насеља и добија нове обавештајне податке“, навео је Кадиров на Телеграму.

Он је додао да се ових дана припремају борбене јединице за јуришна дејства уз активну подршку руског Министарства одбране и Генералштаба оружаних снага Русије.

„Слична наређења за почетак офанзиве добиле су и друге јединице ‘Ахмата’ Министарства одбране Русије и Руске гарде, које се налазе на алтернативним деоницама линије додира између Запорошке и Херсонске области. Ту су се обављале и тактичке припреме, расподела задатака између команданата и бораца, као и проучавање терена и непријатељских снага“, нагласио је.

Према његовим речима, за разлику од европских и украјинских медија, који већ неколико месеци покушавају да Русију уплаше фантастичном и застрашујућом офанзивом, Кадиров каже да они неће да се оглашавају.

„Уместо тога, обавештавам вас: не чекајући НАТО-украјинску офанзиву, почела је офанзива дивизије Ахмат’. Уморни смо од чекања. Сатанисти ће добити своју заслужену казну. За свако спаљено слово часног Курана, за сваку безбожну реч упућену исламу. Цео муслимански свет види праву суштину Запада, његову нескривену и неоправдану мржњу према Русији, исламу, традиционалним породичним и људским вредностима. Чују се позиви на револуцију у међународним односима између Запада и Истока“, поручио је чеченски лидер.

Он је на крају навео да је многима постало јасно да Запад иза пријатељске маске крије подмуклу своју суштину, док „само стара Европа још увек покорно следи свог господара“.

„Можете да наставите да искривљујете људску суштину тамо, ми вам ово овде, у Русији, нећемо дозволити!“, закључио је Кадиров.