Прочитај ми чланак

Junge Welt: Пораз Украјине ће се с правом доживљавати као пораз НАТО и Запада

0

ВОДИТИ рат без вођења рата досад је подрзумевала да се Украјини обезбеди цео арсенал НАТО наоружања да би могла наставити да се бори против Русије, а да земље НАТО не морају да упрљају руке у том сукобу била је велика лаж којом западни политичари `хране` своје јавности од 24. фебруара 2022. године. И, неко време се чинило да ће у томе успети, објавио је немачки лист Junge Welt.

И наставио: „Проблем је у томе што је та велика самообмана могла да делује на дуге стазе само ако би Украјина побеђивала у рату или је барем била у стању да држи војни реми. Али, пошто јој прети пораз, ствари се озбиљно преокрећу – и то не само зато што ће Москва победом над Кијевом однети превагу над НАТО, што би само по себи представљало озбиљан ударац престижу и утицају западне војне алијансе.

За разлику од оног дела западне јавности који је дозволио да буде поколебан лажима, свет добро зна да НАТО води рат у Украјини – уз малу напомену да је ратиште до сада било ограничено на украјинску територију, а да су жртве били Украјинци. Дакле, пораз Украјине ће се с правом доживљавати као пораз НАТО-а и Запада. На крају крајева, у питању је ништа мање него свемоћ некадашњих господара света.

То се не може дозволити, па се пораз Украјине мора спречити готово по сваку цену, чак и ако то значи напад на руску територију западним оружјем или слање западних војника у зону борбених дејстава. Стога, немачка влада наставља да лаже, тврдећи да је гранатирање руске територије немачким оружјем на неки начин покривено међународним правом, знајући да је Москва задржала право да узврати. Чим се изврши први узвратни удар, лаж ће пукнути – и тада ће сама Немачка бити увучена у рат који је до сада водила уз помоћ Украјине.