Прочитај ми чланак

Још један пораз САД – Пропао план за Сирију

0

Коментатор Даг Бандо је изјавио да ограничења која су САД наметнула Сирији нису само пропала у постизању жељеног ефекта, већ су и ојачала акције председника те земље, Башара ал-Асада, пише у чланку за The American Conservative.

Аутор је говорио о неуспеху америчких санкција против Сирије и истакао да су се као резултат њихових акција, међународно признање Асада само проширило. Према његовом мишљењу, Вашингтон би требало да призна неефикасност својих одлука према Сирији и да их промени све до обнове дипломатских односа са Дамаском.

Фото: Принтскрин

Према мишљењу новинара, неправедно је да санкције негативно утичу на животе грађана Сирије. Земља је већ десет година у ратном стању, а санкције само погоршавају ситуацију.

„Економске санкције највише штете онима који имају најмање животних добара. Вашингтон би требало да дозволи Сиријцима и њиховим суседима да започну рад на стварању боље будућности“, закључио је Бандо.

Почетком маја, председник САД Џо Бајден је продужио режим једностраних санкција против Сирије још једну годину. У документу се истиче да акције сиријског режима представљају претњу „националној безбедности, спољној политици и економији САД-а“.