Прочитај ми чланак

JЕДНОГЛАСНО! Оба дома Конгреса траже да обавештајне службе открију све о корони!

0

Американци не памте да се ово догодило - оба дома, Републиканци и Демократе, сложно траже да председник Јозеф Бајден потпише предлог закона који су управо изгласали у Конгресу.

Конгресмени захтевају да америчке тајне службе отворе и обелодане јавности тајне архиве у вези порекла вируса КОВИД-19 и све што је заташкано у вези са короном.

Пре овог гласања, тај законски предлог је једногласно одобрио амерички Сенат (горњи дом Конгреса) једногласно 419 – 0, што Американци не памте да се десило у вези било ког предлога закона.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је пре неколико дана да је верзија са „бекством Ковид-19 из лабораторије“ реална, али не и дефинитивна.

Тврди да Сједињене Државе не располажу доказима да је појава коронавируса повезана са намером било које земље да створи биолошко оружје.

Директор ФБИ Кристофер Реј рекао је у интервјуу Фокс њуз да ФБИ највероватнијим сматра лабораторијско порекло корона вируса. Притом је нагласио да кинеска влада омета рад на утврђивању узрока пандемије.

The Wall Streeet Journal је 26. фебруара објавио да је америчко Министарство енергетике уверено да је цурење из тајне биолабораторије у Кини (спекулише се незванично да је дуго у власништву Гејтса и Фаучија) узрок пандемије коронавируса.

Након тајног извештаја о томе који је наводно дат Белој кући и кључним члановима америчког Конгреса, демократе и републиканци су сложно изгласали данашњи предлог закона – да се све о пореклу ковида открије јавно.

Бајден је пре неколико дана рекао да неће потписати (одобрити) тај закон, али тада се није очекивало да ће му и његове демократе по том питању окренути леђа.

Амерички независни новинари спекулишу да су велики изгледи да вирус припишу Кини. Директорка америчке обавештајне заједнице Ејврил Хејнс изјавила је да америчка обавештајна служба разматра две верзије порекла коронавируса – „лабораторијско цурење“ и природну инфекцију од заражене животиње. Притом је нагласила да предност даје првој, али је искључила могућност да је корона била створена плански као биолошко оружје.

У октобру 2022-ге, група немачких научника навела је да је пронашла јасне доказе о лабораторијском (вештачком) пореклу вируса корона. Истакла је да је то 99,9% вештачка копија природног вируса.