Прочитај ми чланак

Израелски генерал: Болницама у Гази даћемо гориво за агрегате; Нетанјаху: НЕЋЕМО

0

Да у врху Израела не влада јединство, доказује и данашњи драстичан пример сукоба мишљења првог човека војске Израела Херци Халевија и премијера Бењамина Нетанјахуа.

Израел је укинуо воду и струју Гази пре две недеље и од тада болнице раде на агрегате, али све залихе горива су нестало. УН и водеће светске агенције апелују да се обезбеди гориво за претрпане болнице и начелник Генералштаба Халеви Херци је данас званично то потврдио.

„Гориво ће бити транспортовано болницама, уз наш надзор, како не би служило Хамасовим војним циљевима“, рекао је Халеви.
 
Само сат времена касније, из канцеларије премијера Бењамина Нетанјахуа стигло је кратко саопштење:
 
„Израел није одобрио улазак горива у Појас Газе“.
 
Нетанјахуов син дезертер из Мајамија вређа начелника Генералштаба
 
Након што је видео снимак из Мајамија открио да Нетанјахуов син Јаир борави у луксузном хотелу на Флориди (још од априла месеца) и да му не пада на памет да се врати у Израел као његови земљаци и одазове позиву на мобилизацију током овог рата – он свакодневно са друштвених мрежа прозива најближе сараднике свог оца попут начелника Генералштаба Израела.
 
„Халеви је најгори и најнеуспешнији начелник Генералштаба у историји Израела и по томе ћемо га памтити“ написао је Јоав на Фејсбуку. 
 
И Нетанјаху је више пута вређао начелнике и војску Израела, након што су га војници вређали током обиласка ратних кампова претходних дана, али се након тога извињавао.