Прочитај ми чланак

Из Ирана претње Украјини: У случају напада, вратићемо вас у прединдустријску еру

0

Украјина ће се вратити у прединдустријску еру ако угрози националну безбедност Ирана, рекао је Реза Абаси , новинар из Исламске републике.

„Најмања акција која угрожава безбедност иранског народа вратиће Кијев у прединдустријску еру. Ово није претња, ово је упозорење“, написао је новинар на Твитеру.

Foto: Youtube

Дан раније је Михаил Подољак , саветник шефа кабинета председника Украјине, позвао на уништавање локација за производњу оружја у Ирану „због сарадње Москве и Техерана“.

Портпарол иранског министарства спољних послова Насер Канаани назвао је неоснованим изјаве украјинских власти о пребацивању дронова Русији. Дипломата је потврдио да Техеран није испоручио дронове ниједној страни сукоба.

Западне земље тврде да Русија наводно користи иранске дронове у Украјини. И Техеран и Москва категорички одбацују ове тврдње.

Како је напоменула званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова, тема куповине борбених дронова из Ирана је вештачки убачена у америчке медије да би се извршио притисак на Техеран.

А према речима прес-секретара председника Дмитрија Пескова, у специјалној операцији у Украјини се користи руска техника – „са руским именима“.

Како је обавештајни извор раније известио РИА Новости, руске трупе користе беспилотне летелице Ланцет и Куб домаће производње у Украјини. Право име развоја је „Производ-51“ и „Производ-52“.