Прочитај ми чланак

Италијански министар: Кад Руси тенковима уђу у Кијев биће почетак 3. светског рата

0

Министар одбране Италије Гвидо Корсето разговарао је са француским министром Себастијаном Лекоруном о ситуацији у Украјини, а посебна пажња посвећена је испоруци оружја.

Након састанка, из француског и италијанског министарства одбране су појаснили како је састанак трајао око сат и да је дефинисан као пријатељски и профитабилан.

„Важно је да војске Италије и Француске сарађују у планирању онога што ће бити наша сигурна будућност. Позабавили смо се бројним питањима почевши од источног фронта и онога што се дешава у Украјини. Сложили смо се да рат који је покренула Русија представља најозбиљнију претњу миру и стабилности Европе од краја Другог светског рата“, рекао је италијански министар.

У разговору са медијима, Корсето се осврнуо и на могућност нове руске офанзиве.

„Трећи светски рат би могао да почне онога тренутка када би руски тенкови стигли до Кијева, а самим тим и на границе Европе. Не дозволити им да дођу тамо је једини начин да се то заустави“, поручио је министар.

Осим ситуације у Украјини министри су разговарали и о проблемима на Медитерану.

„Поново смо потврдили нашу спремност да унаприједимо нашу агенду војне помоћи Украјини, али и да заштитимо Медитеран од нових претњи те да проучимо унапређење заједничких производних капацитета у погледу одбране“, закључио је.