ИТАЛИЈА Јака олуја, град величине поморанџе, торнадо, пожар уништио плажу (ВИДЕО)

0

Град величине поморанџи повредио је данас 18 људи у италијанском граду Пескари, а олује праћене ледом било је и у другим деловима земље.

Повређени су задобили посекотине и модрице, углавном на глави, пренела је АНСА наводе званичника болнице у Пескари.

Град који је падао у месту Венафро ломио је прозоре и шофер-шајбне.

У предграђу сицилијанског приморског места Сан Вито Ло Капо избио је пожар због којег је 750 туриста ноћас морало да буде евакуисано. Они су данас могли да се врате у одмаралиште.

Торнадо који је данас погодио популарно јадранско одмаралиште Милано Маритима оборио је око 200 борова старих око 100 година.

У италијанском одмаралишту Плаја ди Катанија избио је данас огроман пожар, због кога су купачи који су се налазили на плажи спас потражили у мору.

Како се наводи, једна од плажа је у потпуности уништена, док су друге угрожене, преноси Анса.

Ватрогасци су упозорили људе да се држе обале, а речено им је и да не покушавају да се врате својим кућама и да се не задржавају на улицама као би ватрогасци могли да пролазе.

Према писању италијанских медија, гашење пожара отежавао је ветар, а људе су из мора спашавали ватрогасци чамцима и хеликоптерима.

Међу њима је било и 40-ак деце.

Неколико особа и један ватрогасац нагутали су се дима због чега су остали на 24-часовном посматрању у локалној болници.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!