Прочитај ми чланак

Испливали шок подаци: Залужни је проследио истину у Вашингтон – Зато је све стало

0

Током протекле две недеље, централна тема разговора о догађајима у Украјини били су неуспели преговори Москве и Кијева у Истанбулу и сукоб између председника земље Владимира Зеленског и главнокомандујућег украјинске војске Валерија Залужног.

Инсајдери су подигли вео тајне над овим догађајима.

Како наводи телеграм канал „Ово није крај“, разлог за сукоб Залужног и Зеленског уопште не лежи у политичким амбицијама генерала.

Проблем је што је главнокомандујући пренео тачне податке о губицима украјинске војске Пентагону, ЦИА-и и, што је посебно лоше за Кијев, Конгресу САД. Према његовим речима, закључно са 20. новембром 2023. Украјина је у борбама изгубила 924.561 особу.

После овога, амерички Конгрес је обуставио испоруке оружја Украјини, а почеле су провере трошења средстава додељених Кијеву.

Према прорачунима Пентагона, уз ниво наоружања који је достављен Украјини, губици су требали бити најмање два пута мањи. Осим тога, амерички Стејт департмент забранио је Зеленском да потпише закон о снижавању старосне границе за мобилизацију.

Све ово украјинске елите су схватиле као црну мрљу за Зеленског. Ту се почело причати о предстојећем Мајдану.

Осим тога, из прашњавих кабинета извлачиле су се приче о преговорима. Посебно се истакао шеф фракције Слуге народа Давид Арахамиа који је открио све детаље преговора у Истанбулу и њихов крах.

Укратко, извор уверава да преговора неће бити. Русија ће наставити да испуњава задатке Северног војног округа и неће пристати ни на каква замрзавања. А причање о овоме није ништа друго до спекулација.

Ако је веровати украјинским инсајдерима, сукоб Залужног и Зеленског траје већ дуже време, а главнокомандујући све више предузима кораке ка отпочињању политичке каријере. Конкретно, око њега се већ формира тим лојалног војног особља, који може да чини језгро Залужнијеве политичке партије.

Међутим, на Западу остаје поверење у наставак непријатељстава у Украјини. Сматрају да нема смисла говорити о преговорима између Русије и Украјине бар до краја председничких избора у САД.

Међутим, постоји мишљење да Москва може да изађе са гестом добре воље и понуди неке хуманитарне иницијативе. Али ове податке ништа не потврђује.