Прочитај ми чланак

„Ислам банкротирао“: У Ирану све већи број људи прима хришћанство

0

Власти Ирана тврде да 95 процената становништва чине шиитски муслимани, ипак само 32 процента становништва је своју вероисповест тако окарактерисало.

Према анализама некомерцијалне компаније „Гамаан“, са седиштем у Холандији, број муслимана који је примио хришћанство у Ирану се знатно повећао, саопштава издање „Си-Би-Ен њуз“.

Free Images Pixabay, Илустрација

„Гамаан“ је анкетирала 52.000 Иранаца, од којих 90 процената живи у земљи. Резултати су показали, да један и по проценат становништва сматра себе хришћанима.

Истраживачи претпостављају да у Ирану живи на стотине хиљада хришћана, чији се број може лако повећати на милион.

„Иранци се окрећу од своје вере и примају хришћанство као нову веру“, изјавио је представник телевизије „Мохабат“ Мајк Ансари у програму „Си-Би-Ен христиан ворлд њуз“.
Према његовим речима „један и по проценат хришћана можда не изгледа као велика цифра, али за земљу која је затворена и која је прогонила хришћанство, ова бројка је значајан показатељ раста вере у Христа.

„Иранци сматрају да је ислам банкротирао, окренули су леђа својој вери, својој институционалној вери и сада траже одговоре на другој страни“, рекао је Ансари.