Прочитај ми чланак

Ишченко: У офанзиви, Украјину у трећој фази ово чека

0

Покушаји да се организују свеобухватни напади војске Украјине на положаје Оружаних снага Русије претвориће се у опасне последице по режим у Кијеву.

Украјински милитанти неће моћи значајно да промене ситуацију на линији фронта, већ ће само изгубити свој војни потенцијал током сукоба са руском војском. До овог закључка дошао је политиколог Ростислав Ишченко.

Ростислав Ишченко је подсетио да украјинске власти очекују да организују пуну противофанзиву војске Украјине у неколико праваца одједном. Међутим, таква ескалација украјинске кризе тешко да ће довести до жељених резултата.

Тако ће се „успешна офанзива“ Оружаних снага Украјине, коју представници кијевског режима стално проглашавају, највероватније завршити потпуним поразом војног потенцијала Украјине.

Према експерту, непријатељ може покушати да пробије одбрану Оружаних снага Русије на линији фронта, али је мало вероватно да ће такве одлуке омогућити Оружаним снагама Украјине да преузму иницијативу.

Ствар је у томе што ће већ трећег дана сукоба Оружане снаге Русије употребити значајне резерве за сузбијање непријатељских дејстава, покренувши сопствену противофанзиву. Сада се покушаји украјинске војске могу поделити у три одвојене етапе.

„Прва етапа је пробој руске одбране, по цену огромних губитака војске Украјине. Друга етапа је дан-два промоције која се активно прати у штампи, коју ће украјински медији представити као коначну и неопозиву победу. Трећа фаза је сусрет са напредним руским резервама и уништење украјинске групе која се пробила“, закључио је експерт.