Прочитај ми чланак

ИШЧЕНКО: Путин спреман да „докрајчи” Европу и САД, мир само под руским условима

0

Потез руског председника, покварио је планове колективног Запада, да понови обману са „Минским споразумима“. Ово је изјавио познати политиколог, Ростислав Ишченко.

САД хитно треба да направе предах, у конфронтацији са Русијом. Сукоб између Кине и Тајвана могао би да постане други фронт, који Вашингтон војно не би могао да испрати. Америчкој економији и војно-индустријском комплексу потребан је одушак, због чега су позиви на преговоре тако учестали на Западу.

Други разлог је, потреба да се Оружане снаге Украјине боље припреме за обрачун са Оружаним снагама Руске Федерације.

Зато Вашингтон тако упорно покушава да понови искуство „Минских споразума“, да увуче Русију у преговарачки процес са сумњивим резултатом.

Занимљива је реченица коју је Владимир Путин изрекао на састанку са мајкама мобилисаних. Председник Русије је тада рекао, да је требало Донбас припојити Русији још 2014. године, чиме је послао јасан сигнал колективном Западу.

Суштину изјаве објаснио је Ростислав Ишченко, у интервјуу руском новинару Сергеју Мардану. Политиколог је приметио, да је Путин јасно ставио до знања Западу, да нова обмана неће успети, и да ће се евентуални преговори одвијати само под условима Москве. Речи председника о Донбасу су усмерене ка будућности.

„Кад год нешто каже, он шаље сигнал будућности. То уништава наде Сједињених Држава, да ће преварити Русију по старој шеми, примирјем“, рекао је стручњак.

Покушај примирја, даће прилику Американцима да скрену пажњу на Кину, да би се потом вратили у Русију. Тако постаје јасно да је Москва спремна да „докрајчи” Европу и САД, и склопи мир само под сопственим условима.