Прочитај ми чланак

ИНСТИТУТ Роберт Кох: 95,58% оболелих од Омикрона у Немачкој су РЕВАКЦИНИСАНИ

0

Извештај Института Роберт Кох (немачки Батут), који је данас објављен, наводи да је 95,58% случајева Омикрон у Немачкој код потпуно вакцинисаних (28% њих је примило “бустер”), а само 4,42% је невакцинисано.

У новом недељном извештају Института недостаје уобичајени табеларни преглед ефикасности вакцинације. Следеће информације о статусу вакцинације доступне су за 4206 од укупно Омикрон случајева:

– 4020, дакле 95,58% потпуно вакцинисано (1137 са бустером)
– 186 невакцинисаних (4,42%)

Што се тиче тежине болести: „Информације о симптомима дате су за 6.788 случајева, углавном нису пријављени или су благи симптоми. Хоспитализована су 124 пацијента, четири особе су умрле”.

Такође,недељни извештај је овога пута скраћен, а Институт даје ово објашњење на првој страни:

„Немају све медицинске праксе и лабораторије континуирано податке током празника. Ово доводи до мањег броја доказа који ће бити пријављени о патогену надлежним здравственим властима.

С друге стране, могуће је да сви здравствени органи и надлежни државни органи не подносе свакодневно извештај Институту. То може значити да је опис епидемиолошке ситуације у овом периоду мање потпун; недељни извештај се стога данас објављује у скраћеној верзији“.

Ипак, загарантована је општа оцена опште епидемиолошке ситуације.

Још једна важна напомена: Колико је Омикрон распрострањен, нејасно је с обзиром на мизерно прикупљање података у Немачкој.

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!