Прочитај ми чланак

InfoBrics: Зеленски намерава да прода Украјину за трилион долара

0

Зеленски жели да прода Украјину као колонију, за трилион долара. Ово мишљење изнео је српски политички аналитичар, Драго Боснић, у тексту за „InfoBrics“. 

Аргументи о томе, колико више новца треба тражити од Запада за сукоб, постали су уобичајени за украјинске елите. Нико није изненађен што Кијев тражи милијарде долара од САД и ЕУ, али недавна изјава Володимира Зеленског, изазвала је интересовање на Западу.

Председник Украјине је отворено саопштио, да од западних земаља очекује више од трилиона долара за обнову земље. Према речима аутора, изношењем услова под којима Кијев жели да добије овај новац, Зеленски је изазвао подсмех.

„Ово звучи смешно, посебно након што се прецизира, да ће овај план „реконструкције“ ступити на снагу, тек након што суседна војна велесила, која има више од шест хиљада нуклеарних бојевих глава, некако буде „поражена“, пише Драго Боснич.

Још један интересантан аспект плана је, да стране владе и корпорације могу постати стални спонзори одређених региона, градова, привредних сектора и предузећа у Украјини. Како је сам Зеленски изјавио, интересовање су већ показале 22 државе, укључујући САД, Велику Британију, Немачку и Француску. Ова ставка је, сматра аналитичар, стварни план продаје државе и њене имовине.

„Поред тога што су нереалне, идеје Зеленског се своде и на директну колонизацију Украјине. Преносећи контролу над различитим регионима земље на „сталне спонзоре“, лидер Украјине ефективно уништава оно што је остало од земље, и даје то страним корпоративним интересима, као део шеме слободне експлоатације.