Индијска адвокатска комора тужи шефа СЗО због „дезинформација“ о лечењу короне

0

Висока званичница Светске здравствене организације (СЗО) др Сумија Сваминатан (Соумyа Сwаминатхан) наводно се суочава са тужбом Индијске адвокатске коморе (ИБА) због ширења "дезинформација" о леку ивермектину, за који неки кажу да је учинковит лек против вуханског коронавируса (Цовид19).

Иба је 25. маја докторки доставио правно обавештење оптужујући је за „ширење дезинформација и погрешно вођење народа Индије, како би испунила свој дневни ред“, рекавши да ивермектин није учинковит против кинеског вируса.

Њене изјаве против ивермектина „узрокују велику штету“, каже ИБА, ускраћујући јавности потенцијално спасоносни лек, који би могао спречити да се људи разболе или умру.

БА тврди да Сумија Сваминатан одбацује здраву науку и препоруке које долазе од Front Line COVID-19 Critical Care (FLCCC) Савеза и из Британског развоја и које кажу да ивермектин спречава и лечи ЦОВИД-19.

Др Сумија Сваминатан игнорисала је ове студије / извештаје и намерно је прећуткала податке о делотворности лека ивермектин, с намером да одврати народ Индије од употребе ивермектина“, наводи се у изјави ИБА-е.

Министар здравља Индије Гое је најавио да ће сви становници старији од 18 година ивермектин добити као превенцију, без обзира на њихов статус.

Кампања ивермектина дио је напора индијске државе да заустави пренос кинеског вируса усред новог наводног „таласа“ болести која се шири целом регијом.

ИБА-е позива др Сумија Сваминатан да да одговоре на бројна питања у вези овог лека. Ако одбије, адвокати задржавају право покретања кривичног гоњења против ње према одредбама индијског Казненог закона и Закона о управљању катастрофама из 2005. године.

Merck & Co.. творац ивермектина, такође је издао изјаву у којој тврди да се његов лек не смије користити за било коју другу употребу осим за оно што је прописала америчка Управа за храну и лијекове (ФДА) – што значи да се не покушава лијечити кинески вирус .

Merck, међутим, ужурбано проводи клиничко испитивање другог новог лијека названог молнупиравир за који тврди да је способан смањити вирусне инфекције брже од ивермектина . Наука, међутим, показује да то није случај.

Ипак, Merck напредује с убрзавањем лијека кроз клиничка испитивања „warp brzinom“, а до јесени планира затражити одобрење за хитну употребу (ЕУА) за њега.

У међувремену, заговорници ивермектина форсирају тај лек, слично као што је хидроксиклорокин (ХЦQ) прогуран прошлог пролећа, као лек у свим фазама прогресије болести.

Због антивирусних и противупалних својстава ивермектина, заговорници кажу да је то одржив лек који пацијентима треба допустити да примају, уместо да се присиљавају на вакцинисање.

„Тренутни докази о употреби ивермектина за лечење пацијената са ЦОВИД-19 нису коначни“, СЗО и даље инсистира. „Док не буде доступно више података, СЗО препоручује да се лек користи само у клиничким испитивањима.“

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!