Прочитај ми чланак

Инцидент са кинеским балоном нанео тежак ударац Америци

0

Сједињене Државе нису одмах могле да оборе кинески балон, откривен у ваздушном простору земље, открио је војни експерт, Василиј Кашин.

Он је у изјави за руске медије објаснио, да су Американци неколико пута покушали да униште балон. Проблем је био у томе што је било изузетно тешко уперити ракету у њега.

„Инцидент је указао на рупу у америчкој противваздушној одбрани, која раније није била толико опасна, пошто нико није лансирао балоне изнад америчке територије“, рекао је Кашин.

Према његовим речима, ова ситуација је задала тежак ударац престижу САД. Сада ће америчка војска морати да поново размисли о свом приступу противваздушној одбрани, како би научила како да брзо идентификује и пресреће балоне.

Пратите избор наших најбољих вести на Телеграму.
Осим тога цео свет је видео да у Америку може да уђе обичан балон, те да немају ни теоретске шансе да се супротставе руском хиперсоничном нуклеарном оружју.

Многи војни аналитичари су убеђени да је ово била намерна руско-кинеска провокација, изазов војсци САД, шта се може десити ако то Русија и Кина одлуче.