Прочитај ми чланак

ИНЦИДЕНТ Пола авиона без маске, а избачени само Руси – сачекало их 40 наоружаних

0

Руски рвачки тим доживео је несвакидашњу провокацију пошто су борци и тренер удаљени из авиона због наводног неношења маски. Иако пола људи на лету из Амстердама за Осло није имало исте, само су Руси удаљени, а на аеродрому их је дочекало 40 наоружаних лица. Тешко је поверовати да је реч о случајности...

Тежак скандал открио је главни тренер руског рвачког тима Тедев, пошто су његови чланови, укључујући и двоструког олимпијског шампиона Абдулрашида Садулаева „скинути“ с лета због маски.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sadulaev Abdulrashid (@sadulaev_abdulrashid)

Руска експедиција упутила се на Светско првенство у Ослу, а инцидент се догодио пошто су уклоњени са лета из Амстердама, где су читаву ноћ провели на холандском аеродрому.
Тек сутрадан су могли да наставе пут норвешке престонице где ће од суботе бити одржано Светско првенство.

„У почетку нисам разумео шта се дешава. Пола људи у авиону било је без маски, а ми смо их носили. Маска једног од наших је склизнула и био је то разлог због којег су нас извели из авиона“, поручио је тренер руских рвача и додао:

„Дошли су тачно до нас и почели су да изводе наше момке из авиона. Нисам хтео да седим мирно на свом месту, не могу да напустим свој тим. Чак и да су узели и извели само једног, кренуо бих са њим. Такође, остали путници су при нашем изласку из авиона подржали кабинско особље и специјалне службе који су изводили наше борце. Извели сте их, браво, то се могло чути. Питам се само, одакле толика мржња?“, навео је тренер руског рвачког тима.

Како је објаснио онда је уследио још један шок, још једна непријатна ситуација која је очигледно била унапред „изрежирана“.

„Када смо изашли из авиона тамо је већ стајало 40 људи са пиштољима. Били смо мирни, нисмо ни покушали да се боримо. Одакле се одједном створило тих 40 људи са оружјем у рукама?“, питао се наглас тренер Тедев.

Прибраност која је била на страни руских рвача који нису насели на очигледне провокације утицала је да све протекне без физичког сукоба, а Руси су путешествије наставили дан касније.
„Стигли смо у Осло пре неколико сати, момци сада спавају и сви су уморни“, пожалио се руским медијима Тедев.

Двоструки Олимпијски шампион на Играма у Токију Садулаев, познат под надимком „Руски тенк“ циља своју пету златну медаљу на предстојећем Светском првенству.

Нема сумње да би овакве јефтине провокације и терор који су преживели Руси на путу ка Норвешкој могло додатно да га мотивише великог шампиона.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!