Прочитај ми чланак

ИЛОН МАСК: Гејтс доводи до пропасти цивилизације

0

Бивша жена Била Гејтса подржала је Џоа Бајдена, а Илон Маск мисли да је ово ужасна идеја

Милијардер, технолошки предузетник Елон Муск, оштро је критиковао подршку Мелинде Френч Гејтс америчком председнику Џоу Бајдену, сугеришући да би то могло бити лоше за Запад.

Бивша супруга Мајкрософтовог могула Била Гејтса подржала је у четвртак Бајдена, представљајући га као кандидата који брине о женама. Актуелног демократе у новембру чека реванш са својим претходником Доналдом Трампом.

Конзервативна инфлуенсерка Ешли Ст.Клер написала је на X-у (бивши Твитер) да треба проучити везу новца која долази из правца бивше супруге Гејтса ка Бајдену да би се убрзо на њену објаву надовезао Маск.

„Можда је то пропаст западне цивилизације“, одговорио је Маск. Такође се сложио са наставком Сент Клер да се „многи зликовци [се] воде под маском филантропије“.

Развод Била и Мелинде 2021. оставио јој је процењену нето вредност од преко 11 милијарди долара. Брзо је прешла са свог оснивачког рада на политички активизам у име демократа.

Међутим, владајућа партија у Вашингтону већ има истакнуту бившу жену технолошког могула у главној споредној улози. Лорен Пауел Џобс, удовица суоснивача Епла Стива Џобса, искористила је део његовог наследства да донира за председничку кампању Хилари Клинтон 2016.

Emerson Collective, који је основала 2004. да би се бавила образовном филантропијом и социјалном правдом, проширио је свој портфељ на заговарање имиграције током Обамине администрације.

У међувремену, Маскова политика се померила ка републиканцима након што је Бајден дошао у Белу кућу. Оснивач Тесле и извршни директор SpaceX-a на крају је купио Твитер 2022. године, након што се пожалио на раширену цензуру на платформи, и ребрендирао је у X.