Прочитај ми чланак

Игре су завршене: Русија и Иран упозорили САД да ће разговор сада бити другачији

0

Због све веће конфронтације између Русије и Запада, Иран наставља да јача своју позицију на међународној арени, подржавајући спољнополитичке одлуке Москве.

До овог закључка дошао је политиколог и стручњак за Блиски исток, Маис Курбанов. Он је у изјави за руске медије, говорио о мерама које је Техеран предузео.

Стручњак је напоменуо, да би се Вашингтон у блиској будућности, могао суочити са озбиљним потешкоћама на светској сцени. Ствар је у томе што су Русија, Кина и Иран почели да спроводе заједничке спољнополитичке одлуке, усмерене против хегемоније Сједињених Држава и других западних земаља.

Ове три државе већ добијају међународну тежину, стварајући велика удружења држава које су претрпеле агресију Американаца.

„Иран је већ стекао упориште на Блиском истоку, а ако добро погледате, Иран помаже само потлаченима попут Палестине, помаже Јемену и Ираку да се ослободе америчких и западних агресора“, објаснио је стручњак.

Према речима политиколога, Русија и Иран су већ наговестили САД да ће разговор сада бити другачији – игре су завршене. Сарадња ове две земље омогућиће да се војном, политичком и економском сарадњом, неутралишу претње Вашингтона.