Прочитај ми чланак

Холандски фармери: Полиција ухапсила преко 100 људи, наставак протеста…

0

Полиција је ухапсила преко 100 људи у вези са демонстрацијама које се опиру плановима зелене агенде ЕУ због којих ће холандски фармери изгубити средства за живот.

Полиција у Холандији је наводно ухапсила више од 100 људи у вези са протестима против мера зелене агенде ЕУ због којих ће до 30 одсто сточних фарми у земљи бити принуђено да се затвори.

Иако је холандска влада то описала као део „неизбежне транзиције“ ка реформама у стилу Великог ресетовања ког налажу службеници у Бриселу, фармери у земљи активно се опиру променама, блокирајући аутопутеве и центре за дистрибуцију хране у нади да ће довести власти до разума.

Према извештају NOS News-а, полиција је одговорила на протесте разбијањем демонстрација, при чему је више од 100 људи ухапшено у вези са демонстрацијама против зелене агенде последњих недеља, а стотине других је кажњено због акција које се опиру мерама.

Можда још занимљивије, национални емитер је известио да се око једне четвртине таквих хапшења није догодило у периоду када су се наводно догодили наводни прекршаји, већ након догађаја, при чему је полиција одвојила време да уђе у траг појединачним демонстрантима, од којих је један број добио полицијски притвор на дужи временски период.