Прочитај ми чланак

ХИСТЕРИЈА У ПАРЛАМЕНТУ БРИТАНИЈЕ због сумњивог „руског дипломате“ – а он …

0

Доњи дом Парламента Велике Британије постао је место бизарног инцидента када су посланици захтевали да „руски дипломата“ буде избачен са седнице, пише РТ.

Случај је бизаран, оцењује тај медиј, јер се на крају испоставило да је сумњиви човек Американац. 

© AP Photo/

​Све се одиграло током расправе о руском мешању у референдум о изласку Британије из ЕУ. Чланови Доњег дома Парламента Велике Британије из Лабуристичке партије Бен Бредшо и Крис Брајант оптужили су једног посматрача расправе да је руски дипломата, након што су уочили да слика и снима расправу својим телефоном са јавне галерије, што је пракса која није стриктно забрањена у Парламенту.

„Он је из Амбасаде Русије. Он слика“, чуло се како Бредшо говори током дебате, а и посланик Либералнодемократске партије Том Брејк имао је слично мишљење које је изнео на Твитеру.

Брајант је потом позвао обезбеђење и „сумњивац“ је удаљен из јавне галерије. Међутим, његово одсуство кратко је трајало, јер се убрзо вратио на галерију.

Испоставило се да је тај човек у ствари Американац, који није ни могао да слика мобилним телефоном, чак и да је желео, наводи Раша тудеј.

„Радим за ’Тинк тенк‘ у Лондону, мој телефон је онеспособљен, тако да не могу да сликам. Био сам овде на један дан, нисам знао шта се догађа“, рекао је он.

Касније је портпарол Доњег дома Парламента Велике Британије потврдио да тај човек није снимао седницу Парламента.

„Гост који је био на јавној галерији јесте користио свој телефон, али њиме није сликао, нити је снимао. Његов телефон проверило је обезбеђење, које је установило да у телефону нема снимака“, рекао је портпарол.