ХЕМИЈСКИ НАПАД НА ПАРЛАМЕНТ: Осетила се супстанца непријатног мириса…

0

Парламент у Грузији суспендовао је данас рад на четири сата након што је у њему попрскана супстанца непријатног мириса.

Нико није озбиљно повређен том приликом, полиција је отворила истрагу, а председник парламента Арчил Талаквадзе рекао је да се ради о „хемијском нападу“. Појединим посланицима је позлило после удисања супстанце, а на лице места позвани су полиција и форензичари.


Један учесник грађанског протестног покрета је навео да је прокријумчарио антисептичку течност, коју користе ветеринари, како би пореметио рад парламента уочи гласања о именовању судија Врховног суда, које опозиција одбацује као провладине судије.

„Желели смо да покажемо да наш парламент смрди“, рекао је Нодар Рукхадзе, лидер покрета „Шејм“ (Срамота), који сарађује са демонстрантима, а који се залажу за прелазак на пропорционални изборни систем.

Промена система заказана је за 2024, али опозиција тражи да се она уведе раније, преноси Ројтерс.

Парламент је касније одобрио 14 од 20 кандидата за судије Врховног суда.

Иначе, у последњих месец дана полиција је задржала 16 особа у притвору, а реч је особама које су протестовале испред зграде парламента и узвикивале „Срамота“ и „Робови“ док су посланици аутомобилима пристизали у скупштину.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!