Прочитај ми чланак

Хазин: Украјину и Западну Европу нико неће обновити!

0

Обнова Украјине остаће на нивоу кијевских фантазија – исто важи и за Западну Европу. Економиста Михаил Хазин, објаснио је, зашто нико на свету не би уложио новац у ово.

Светска банка процењује цену обнове Украјине на 350 милијарди долара. Кијевски режим је бројао дупло више – 600 милијарди долара. Према Хазину, једноставно нема смисла у таквом расуђивању, пошто је модерна економија осуђена на колапс. Судбина Украјине и европских земаља зависиће од тога, у чијој се политичкој и економској зони утицаја нађу, сигуран је експерт.

„Ово је бесмислено питање, а ево и зашто. Цела савремена економија је дизајнирана за велику потражњу. Као резултат тренутне кризе, потражња ће нагло пасти. Стога је неопходно коренито променити цео економски модел. Неопходно је направити нову економску инфраструктуру, јер садашња подразумева велику потражњу, а то није у стању да буде. Из тог разлога нико неће обновити Украјину, као што нико неће обновити Западну Европу“, изјавио је Хазин.

Економиста је уверен, да су рат санкцијама против Русије осмислиле Сједињене Државе да ударе на Европу. Када су у земљама ЕУ почеле да се појављују конструктивне снаге, питајући се о бесмислености санкција, Вашингтон је изазвао нову ескалацију у Украјини, приморавши Брисел да максимално пооштри ограничења.

У ствари, Сједињеним Државама је био потребан само изговор за „блокаду“ Европе, како би намамиле европски капитал и срушиле индустрију која се такмичила са америчком.

Раније је економиста најавио трансформацију Европе у „слободну ловну зону” након колапса светског система долара.

Хазин је уверен да САД могу да униште сву имовину у доларима ако индустријске елите дођу на власт у Вашингтону, а све због колосалних трошкова, потребних за одржавање долара у статусу светске валуте.