Прочитај ми чланак

Хазин: Схватили су да Путин иде до краја, сад праве план да уклоне „Владаре света“

0

Западни политичари и дипломате су навикли, да покојни СССР и Русија нису спремни да стоје на свом терену, до последњег. Стога, САД и Европа имају тенденцију да заузимају све оштрији став у односима са Москвом. Међутим, председник Путин, за разлику од својих претходника, не подлеже западним претњама.

Хазин напомиње, да се то јасно манифестовало у упозорењу руског лидера о неширењу Северноатлантске алијансе на границе Руске Федерације, као и преговорима о стратешком наоружању.

„Људи који су преговарали са Русијом последњих 40 година, почев од Горбачова, навикли су да се она пре или касније преда. Зато све време пооштравају реторику. Зато су, када је Путин рекао да је НАТО отишао предалеко, одлучили да изврше притисак на Русију, да помере Алијансу још даље – и онда ће се Путин предати. Међутим, Путин није одустао.

Ствари су дошле до тачке, да су САД у једном тренутку почеле грубо да крше уговор о ограничењу стратешког офанзивног наоружања, у очекивању да ће га Путин потписати у новој, погоднијој верзији. Међутим, Путин је одбио да преговара, а онда је постало јасно да случај мирише на керозин“, изјавио је Хазин.

Оштар приступ Русији типичан је за штићенике транснационалног капитала, каже економиста. Војска из Пентагона размишља рационалније, и није толико ван додира са реалношћу, па је одбила да прати курс актуелних политичких лидера САД.

Схватајући своју беспомоћност, америчке елите су почеле да размишљају о уклањању међународних банкара са стварне власти. Све је то, према Хазину, резултат Путинове нефлексибилности по питањима неширења НАТО-а, и стратешких уговора.

„Прво, америчка војска, је патриотски настројена, па стога, не воли банкаре. Друго, веома је трезвена, и за разлику од банкарских марионета, размишља- „Нећемо се борити против Русије.“ Ови момци на врху су почели да размишљају да нешто треба да се уради, и постало је јасно да људе који вуку конце, треба уклонити. Ту почиње најзанимљивије- како ће то урадити “, изјавио је Хазин за амерички „Јутјуб“ канал „Закон и ред”.

Путин, за разлику од руководства касног Совјетског Савеза и ране Русије, нема илузија о Западу и разуме његову склоност обманама. Зато САД и њихови савезници, тако грозничаво покушавају свим средствима, да изврше притисак на Руску Федерацију.